Historici.nl





Gepubliceerd op 28-05-2021

UvA – Docent Moderne (wereld)geschiedenis

Functieomschrijving

De afdeling Geschiedenis, Europese studies en Religieswetenschappen is op zoek naar een docent Moderne (wereld)geschiedenis ter versterking van de staf van de capaciteitsgroep Geschiedenis.

De capaciteitsgroep Geschiedenis, onderverdeeld in diverse leerstoelgroepen, verzorgt de bachelor- en masteropleiding Geschiedenis en enkele minorprogramma’s. De masteropleiding kent diverse programma’s, waaronder Stadsgeschiedenis, Publieksgeschiedenis en Geschiedenis van de internationale betrekkingen, een tweejarige educatieve master en een Researchmaster. Het volledige onderwijsprogramma van de Bacheloropleiding is te vinden via bachelor Geschiedenis. Voor de masterprogramma’s zie master GeschiedenisEducatieve master Geschiedenis en Researchmaster Geschiedenis.

Wat ga je doen

Je verzorgt onderwijs en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs op het brede gebied van de moderne (wereld)geschiedenis en ontplooit nieuwe initiatieven. Je bent breed inzetbaar in de bacheloropleiding Geschiedenis en verzorgt inspirerende hoor- en werkcolleges; inzet in het masterprogramma Geschiedenis kan ook gevraagd worden. Tot de onderwijstaken behoren tevens het begeleiden van scripties, het tutoraat en het bijdragen aan vernieuwing en verbetering van het curriculum.

In de afdeling en de capaciteitsgroepen daarbinnen bouwen we nadrukkelijk aan programma’s waarin de onderzoekinteresses van de staf en de curriculumontwikkeling elkaar versterken.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • in samenspraak met anderen ontwikkelen, coördineren en verzorgen van onderwijs binnen de bachelor- en masteropleiding Geschiedenis, zowel op het gebied van de moderne (wereld)geschiedenis van de 19e en 20e eeuw als ook binnen meer algemene historische vaardigheidscolleges van de opleidingen;
  • bachelor- en masterscripties begeleiden en tutoraatsbijeenkomsten houden;
  • bijdragen aan vernieuwing en verbetering van het curriculum;
  • een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in didactiek en/of inhoud van het onderwijs;
  • het bijhouden van de vakliteratuur en het integreren van nieuwe onderzoekinzichten in het te verzorgen onderwijs;
  • het verrichten van bestuurs- en beheerstaken;
  • deelname aan commissies en werkgroepen en het uitvoeren van administratieve taken.

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Je bent stressbestendig, communicatief vaardig, kunt goed in teamverband werken, en hebt oog voor de diverse achtergronden en talenten van studenten.

Jouw ervaring en profiel:

  • gepromoveerd op het terrein van de Moderne Geschiedenis, bij voorkeur met een wereldhistorisch perspectief;
  • breed inzetbaar in het onderwijsprogramma van Geschiedenis op diverse niveaus;
  • uitstekend op de hoogte van de recente historiografische en methodologische ontwikkelingen van het vakgebied;
  • aantoonbare ervaring met het geven van hoor- en werkcolleges en met scriptiebegeleiding;
  • in het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs, of de bereidheid om deze binnen twee jaar te behalen;
  • affiniteit met het gebruik van ICT in academisch onderwijs;
  • in staat om te functioneren in meer dan één onderwijsprogramma;
  • organisatorische ervaring en vaardigheden;
  • betrouwbare teamspeler;
  • goede beheersing van het Nederlands aangezien het Bachelorprogramma Geschiedenis Nederlandstalig is.

Ervaring met onderzoek, blijkend uit publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften en bundels is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Wat bieden we jou

We bieden een tijdelijk dienstverband voor een vaste periode van twee jaar, met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 augustus 2021 maar uiteindelijk per 1 september 2021, en met een omvang van 0,7 fte.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.790 tot €5.127 bruto per maand, op basis van 38 uur per week, exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • de mogelijkheid een Basiskwalificatie Onderwijs te halen;
  • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van taal en cultuur. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met vele culturele instellingen in de hoofdstad. Docenten en onderzoekers van de faculteit werken samen in interdisciplinaire onderzoeksverbanden en zijn actief in uiteenlopende onderwijsprogramma’s.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Additionele informatie

Vragen

Voor vragen over de functie of de afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.