Historici.nl

Gepubliceerd op 25-04-2016

Vacature Adviseur Bedrijfsarchief IISG – Huygens ING – Meertens Instituut

Het IISG is samen met HuygensING (Den Haag) en het Meertens Instituut (Amsterdam) op zoek naar een Adviseur Bedrijfsarchief (m/v) voor een periode van 6-9 maanden.

Job description

Je beschrijft de huidige situatie van archiveren en komt op basis daarvan tot een rapport met aanbevelingen die de situatie rondom het archiveren verbeteren.

De aanbevelingen moeten vooral antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wie verantwoordelijk is voor welk deelarchief en welke documenten horen zich in dit archief te bevinden;

  • Wat moet er (duurzaam) gearchiveerd worden;

  • Hoe worden documenten opgeslagen;

  • Waar worden documenten opgeslagen;

  • Zijn de documenten goed terug vindbaar zijn én goed toegankelijk;

  • Welke bewaartermijnen zijn vast te stellen.

Requirements

Je hebt een relevante opleiding op academisch of Hbo-niveau met specialisatie archivistiek, bijvoorbeeld master archiefwetenschap, SOD of Reinwardt Academie. Je beschikt over ruime kennis en ervaring op het gebied van dynamische (bedrijfs-) archieven met name m.b.t. digitale archiefsystemen. Je hebt ervaring met vergelijkbare advies-projecten. Je beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen en je kunt goed binnen een vastgestelde planning werken.

Meer informatie.

Je kunt je sollicitatie (brief met CV) voor 2 mei 2016 sturen aan bedrijfsarchief2016@iisg.nl, t.a.v. Marjoleine Cornelissen (hoofd Algemene Dienst/P&O, bij het onderwerp vermelden “adviseur bedrijfsarchief”.

Twee vacatures bij IISG
Door Redactie Historici.nl
Vacature Archivaris/Informatiespecialist (m/v) voor 24 uur per week
Door Redactie Historici.nl
Collectieverwerker – IISG-KNAW
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.