Historici.nl

Gepubliceerd op 31-01-2017

Vacature: Amsterdam Museum – Senior educator/projectleider (Deadline 12 februari)

Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum van Amsterdam. De locaties Museum Willet-Holthuysen, het Cromhouthuis en de Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam vormen een onderdeel van het museum. We werken samen met partners door de hele stad en ontvangen op allerlei plekken Amsterdammers, families, cultuurliefhebbers en stadsbezoekers uit binnen- en buitenland. Om onze ambities programmatisch vorm te geven zijn we op zoek naar een

Senior educator/projectleider M/V
28-32 uur per week in overleg te bepalen

De functie
Het educatiebeleid van het Amsterdam Museum is gericht op intensieve samenwerkingen in de stad en innovatieve werkvormen binnen en buiten het museum. Als senior educator ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de educatieve programma’s van het Amsterdam Museum. Deze programma’s worden altijd in samenwerking met andere partijen ontwikkeld en vinden plaats in de klas, op locaties in de stad en in het museum zelf. Je houdt je op de hoogte van de laatste beleidsontwikkelingen op het gebied van onderwijs, cultuureducatie, burgerschap en identiteit. Daarnaast ben je als projectleider aanspreekpunt voor educatieve samenwerkingen van het Amsterdam Museum, zoals de erfgoedsamenwerking met het Stadsarchief, Arcam en Monumenten en Archeologie en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de leerlijn erfgoed en identiteit die met meerdere culturele partners in de stad wordt opgezet.

Eigenschappen
Je voelt je sterk betrokken bij de stad Amsterdam en hebt een groot netwerk. Je hebt affiniteit met erfgoed, een inhoudelijke en maatschappelijke drive, een groot analytisch vermogen en bent bovenal een sterk communicator. Je kunt aan meerdere projecten tegelijk te werken, bent graag op pad en houdt de blik scherp naar buiten. Daarnaast ben je flexibel ingesteld, innovatief, pragmatisch, proactief, en een echte samenwerker.

Kennis en ervaring
Je het een relevante studie afgerond op HBO of universitair niveau in (kunst)geschiedenis of sociale wetenschappen. Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen een culturele of maatschappelijke organisatie en hebt aantoonbare kennis op het gebied van cultuureducatie.

Wat bieden wij?
Een werkplek in het bruisende hart van de stad en op termijn door de hele stad. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team in een organisatie die volop in ontwikkeling is.

Salaris en contract
Afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal € 3.712,- (Schaal 9 ) bruto , bij 36 uur per week, exclusief 16,3% IKB (betreft vakantiegeld, eindejaarsuitkering levensloopuitkering). Het Amsterdam Museum volgt de arbeidsvoorwaarden van de gemeente Amsterdam. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar.

Geïnteresseerd?
Stuur dan vóór 12 februari 2017 je sollicitatie per email inclusief curriculum vitae naar: po@amsterdammuseum.nl, t.a.v. de heer E.C. Ankersmit, teamleider HRM. Onder vermelding van vacature ‘senior educator/projectleider’.

Wil je eerst meer informatie over de functie?

Neem dan contact op mevrouw A. van Eekeren, telefoon 0630094215. Het Amsterdam Museum streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn op het gebied van leeftijd, geslacht en culturele achtergrond.

www.amsterdammuseum.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.