Historici.nl

Gepubliceerd op 12-09-2016

Vacature Anne Frank Stichting: Educatief medewerkers groepsontvangsten / onderwijs op locatie op oproepbasis

De Anne Frank Stichting verzorgt educatieve programma’s voor docenten en docenten in opleiding, PO, VO en mbo. In deze programma’s speelt het verhaal van Anne Frank en de geschiedenis van haar tijd een belangrijke rol, gekoppeld aan de verbinding tussen het verleden en heden. Studenten en/of leerlingen gaan met elkaar in gesprek over vooroordelen en stereotype denkbeelden en leren hun mening op een respectvolle en beargumenteerde wijze te uiten.

Voor de uitvoering van educatieve programma’s op scholen of andere externe locaties zoekt de afdeling Educatieve Projecten per aankomend schooljaar gemotiveerde en enthousiaste:

Educatief medewerkers groepsontvangsten / onderwijs op locatie op oproepbasis m/v

FUNCTIE-INHOUD:
De educatief invalmedewerker groepsontvangsten voert educatieve programma’s uit ten behoeve van groepen (studenten en/of leerlingen) en informeert hen over de geschiedenis van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog en stimuleert hen actief bij de meningsvorming omtrent het verbinden van deze geschiedenis naar onze eigen tijd. Bewustwording over je eigen vooroordelen en handelingsmogelijkheden staan hierin centraal.

PROFIEL:
Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het vakgebied en op het gebied van educatie. Je bent een representatieve persoonlijkheid met een servicegerichte instelling en vindt het belangrijk om met je collega’s aan een gemeenschappelijk doel te werken.
Je bent bereid naar locaties te reizen door heel Nederland. We zijn op zoek naar collega’s door het hele land.

AANBOD:
We bieden een gevarieerde functie in een inspirerende educatieve en maatschappelijke omgeving.
Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een half jaar met een oproepovereenkomst. De functie is ingeschaald in schaal 6, minimaal bruto € 2.050,04 en maximaal bruto
€ 2.601,20 per maand op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Het is eveneens mogelijk om hiervoor een overeenkomst van opdracht aan te gaan in een freelance-constructie.

INFORMATIE:
Voor meer informatie over de vacature kun je vanaf 29 augustus contact opnemen met de projectleider Educatieve Projecten, Julia Sarbo via j.sarbo@annefrank.nl

REACTIES:
Reageren kan per mail tot en met 23 september 2016 op: vacgroepsontvangsten@annefrank.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.