Historici.nl

Gepubliceerd op 12-12-2016

Vacature: Archiefbeheerder KB, Nationale Bibliotheek

De KB zoekt een energieke archiefbeheerder met een duidelijke visie op het gebruik en de inrichting van ons statisch en dynamisch (bedrijfs)archief. Je hebt een archiefopleiding gevolgd of minimaal 4 jaar ervaring opgedaan in een soortgelijke functie. Je bent accuraat, proactief en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en processen. Je voelt je thuis in een veelzijdige organisatie die volop in beweging is. Affiniteit met bestuursrecht is een pré.

Wat ga je doen?
Naast het archiveren van relevante documenten geef je advies aan collega’s en help je hen bij het raadplegen en doorzoeken van het bedrijfsarchief. Een belangrijke taak op korte termijn wordt het implementeren en evalueren van een vernieuwd digitaal archiefsysteem. Daarnaast zul je een volgende stap zetten in de ordening van het papieren bedrijfsarchief.

Over ons
De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de CAO-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

Wat bieden wij je?
Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor 16-24 uur per week, vooralsnog voor één jaar. Het salaris bedraagt tussen € 2.700,00 en max. € 3.720,00 bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Je dagelijkse reiskosten worden volledig vergoed en in december ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen. Je hebt recht op 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan); een (nog) groter aantal vakantie-uren of een ‘fiets-privé’ behoren tot de keuzemogelijkheden. Werktijd kan flexibel worden ingevuld. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Archiefbeheerder naar solliciteren@kb.nl o.v.v. ‘Archiefbeheerder’. De sluitingsdatum van deze vacature is 23 december 2016. De gesprekken vinden plaats op 5 januari en 10 januari. Wil je eerst meer weten? Bel dan met Gerard Bouwmeester, tel. 06-50736815 of stuur een e-mail naar gerard.bouwmeester@kb.nl.

Digital Preservation Officer
Door Redactie Historici.nl
Koninklijke Bibliotheek |Conservator Oude Drukken
Door Redactie Historici.nl
Coördinator Tiele-Stichting
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.