Historici.nl

Gepubliceerd op 30-01-2017

Vacature: Archieftalent Gelders Archief (Deadline 23 februari)

Archieven zijn onmisbaar voor de democratie, voor een transparante overheid en voor onze kennis van het verleden. Het Gelders Archief is één van de grootste archiefinstellingen van Nederland en beheert ruim 30 kilometer archief. Burgers kunnen online en in de studiezaal ons unieke materiaal inzien en gebruiken.

Om onze informatie nog beter toegankelijk te maken, ligt de focus de komende jaren op de inrichting van een (landelijk) e-Depot voor de opslag van digitale archieven en op de doorontwikkeling van onze online dienstverlening.

Voor het ontsluiten van onze papieren en digital born archieven zijn we op zoek naar een

Archieftalent (minimaal 32 uur per week)

Het Gelders Archief is op zoek naar een aankomende/net afgestudeerde archivaris die de organisatie voor een periode van 2 jaar kan versterken. Wij bieden jou een goede start van je loopbaan als archivaris. Je hoofdtaak is het ondersteunen bij het projectmatig toegankelijk maken van onze collectie. Deze projecten hebben betrekking op papieren archieven, bibliotheekcollecties, gedigitaliseerd AV-materiaal en digitale collecties. Maar ook op de standaardisatie van toegangen. Je bent dus breed inzetbaar.

Gedurende je periode bij het Gelders Archief krijg je de kans om je ontwikkelen tot een moderne archivaris in de rol van informatiebeheerder. Je raakt bekend met het reilen en zeilen in een grote archiefinstelling met een focus op digitaal beheer en beschikbaarstelling van historische collecties. Je komt te werken bij de afdeling Collectie en je krijg inhoudelijke begeleiding van een of meerdere collega’s. Daarnaast word je in het kader van werkzaamheden rond digital (re)born archieven lid van het e-Depot team.

Functie-eisen en competenties
Je hebt bijna/net een HBO of WO archiefopleiding afgerond. Jouw affiniteit met historische collecties blijkt uit je werk- of stageervaring (klassiek inventariseren). Je bent pro-actief, leert snel en bent flexibel.

Arbeidsvoorwaarden
Het Gelders Archief volgt de CAO van de gemeente Arnhem. Inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring. Het maximumsalaris is € 2.913,- bruto per maand, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering.

De omvang van de aanstelling is minimaal 32 uur per week en wordt in overleg vastgesteld.

Voor meer informatie over de inhoud van de werkzaamheden kun je contact opnemen met de manager Collectie, Julia Romijn (026-3521600).

Je schriftelijke sollicitatie en CV kun je tot en met 23 februari 2017 e-mailen aan de HR-adviseur Andrieke Ollefers via archieftalent@geldersarchief.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 17 maart 2017. De tweede gesprekken op donderdag 23 maart 2017.

www.geldersarchief.nl

Gelders Archief: Publieksadviseur
Door Redactie Historici.nl
Publieksadviseur Gelders Archief
Door Redactie Historici.nl
Noord-Hollands Archief:| Medewerker Beeld- en AV-collecties
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.