Historici.nl

Gepubliceerd op 14-03-2017

Vacature: Archivaris Dienstverlening (Deadline 21 maart)

Het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) is onderdeel van de gemeente Nijmegen en beheert de overheidsarchieven van de gemeente Nijmegen  en van acht regiogemeenten en het Waterschap Rivierenland. Daarnaast beheert het RAN onder meer een groot aantal particuliere archieven en collecties, een foto- en filmcollectie en een uitgebreide bibliotheek over Nijmegen en omgeving.

Het Regionaal Archief Nijmegen wil door intensieve samenwerking met andere cultuurhistorische organisaties in de stad en in de regio bijdragen aan de vergroting van de cultuurhistorische kennis van de inwoners en daardoor hun betrokkenheid bij de stad en regio en hun onderlinge verbondenheid versterken.

Wij streven er naar dat de door ons beheerde informatie door een zo breed mogelijk publiek gebruikt kan worden. Naast de dienstverlening in de studiezaal en de facilitering van manifestaties werken wij hier vooral aan door te zorgen voor een toename van het digitale aanbod en van de kwaliteit van de digitale toegankelijkheid. Hiermee willen we het aantal bezoekers en gebruikers van onze collecties via internet vergroten. Voor de speciale doelgroep van het onderwijs verzorgen we in samenwerking met onze partners educatieve programma’s en rondleidingen.

Voor het bureau dienstverlening zijn we op zoek naar een:

Archivaris Dienstverlening
Een enthousiaste netwerker in het cultuurhistorische en educatieve veld van Nijmegen en omgeving

Functieomschrijving
– Je onderhoudt het netwerk van gebruikers van de collecties van het archief, weet wat er speelt op landelijk archiefgebied en in het Nijmeegse cultuurhistorische werkveld en je vertegenwoordigt het archief in samenwerkingsverbanden om goed in te kunnen spelen op de behoeftes en vraag naar het gebruik van onze collecties.
– Je zorgt voor een hoge kwaliteit van onze dienstverlening in het archiefgebouw, bij de ondersteuning van activiteiten en manifestaties in de stad en door middel van digitale dienstverlening.
– Je geeft (beleids)adviezen met een integrale kijk op en kennis van fysieke en digitale dienstverlening van het archief. Hierdoor ben je ook in staat om bijvoorbeeld een project voor onze nieuwe website te leiden.
– Je zorgt via je opgebouwde netwerk en de beschikbare pr en communicatiemiddelen voor de vergroting van de bekendheid van de bronnen en mogelijkheden van en bij het archief.
– Je bent contactpersoon voor cultuurhistorische partners en aanspreekpunt voor complexere vragen van klanten.
– Je vertegenwoordigt het archief in in- en externe overlegsituaties en je participeert namens het archief in projecten.
– Je stuurt bij projecten en samenwerkingsverbanden andere archiefmedewerkers en vrijwilligers inhoudelijk aan.

Functie eisen
– Je hebt een hbo/wo-opleiding op het terrein van cultuurhistorie of informatiebeheer.
– Je hebt aantoonbaar kennis, werkervaring en affiniteit met cultuurhistorie, bij voorkeur van Nijmegen en omgeving.
– Je hebt uitgebreide digitale vaardigheden zoals zoeken  op internet (information retrieval) en gebruik van social media en je bent bekend met bijvoorbeeld open data.
– Je kunt uitstekend schriftelijk en mondeling communiceren en je draait je hand niet om voor het geven van een presentatie of rondleiding en schrikt niet van een journalist met een camera.
– Je werkt flexibel, vakkundig, klant- en servicegericht en je bent proactief.
– Je bent flexibel met werktijden zodat incidenteel ’s avonds en in het weekend werken geen probleem is.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt inschaling plaats tussen het minimum van aanloopschaal 8 (€ 2.277,–) en het maximum van schaal 9 (€ 3.712,–).  Het betreft een fulltime dienstverband, 36 uur.
Daarnaast biedt de gemeente Nijmegen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ADV regeling, Individueel Keuze Budget (IKB) en flexibele werktijden. Bovendien zijn er goede faciliteiten voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar, met de mogelijkheid om dit bij goed functioneren om te zetten in een vaste aanstelling.

Contactinformatie 
Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met het bureauhoofd dienstverlening Ernest Verhees, tel. 06-52075841 of per email e.verhees@nijmegen.nl

Solliciteren kan tot en met 21 maart 2017.
De eerste (speeddate) sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 29 maart 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

werkeninnijmegen.nl/vacatures

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.