Historici.nl

Gepubliceerd op 15-07-2019

Vacature Archivist De Domijnen

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, amateurs, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert tal van culturele activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle betrokken partijen wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken.

De Domijnen kent de volgende afdelingen: Podium (incl. filmhuis, poppodium en schouwburg), Collecties & Informatie, Exposities, Educatie, Extra! (Projecten), Bedrijfsvoering en Marketing & Communicatie. Bij de Domijnen werken ruim 125 medewerkers verdeeld over ruim 60FTE en meer dan 300 vrijwilligers. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 13 miljoen euro.

Voor de afdeling Collecties en Informatie zijn wij op zoek naar een:

Archivist (m/v) (36 uur per week – 1 FTE)

Functie

Als archivist ben je (mede)verantwoordelijk voor het beheer en de (digitale) toegankelijkheid van de archieven. Je vervult een scharnierfunctie bij het beheren van de archieven, waarbij het systeem MAIS-Flexis het middel is. Je stelt archiefbewerkingsplannen op, inventariseert archieven, selecteert archiefbescheiden voor bewaring en vernietiging en schrijft inleidingen en verantwoordingen bij inventarissen. Daarnaast verricht je incidenteel studiezaalwerkzaamheden en draag je bij aan de bekendheid van de archieven bij het publiek.

Wij vragen

  • Minimaal diploma Archivistiek B of vergelijkbaar
  • Meerdere jaren ervaring in het vakgebied
  • Inhoudelijke kennis van en ervaring met het systeem MAIS-Flexis of vergelijkbare systemen
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving

 

Daarnaast

Strekt kennis van de historie van de (eu)regio tot aanbeveling

Ben je ordelijk, accuraat en systematisch

Werk je zelfstandig en ben je flexibel

Beschik je over een ondernemende instelling en ben je in staat kansen en mogelijkheden te benutten in de culturele branche

Ben je in staat snel informatie tot je te nemen en deze te analyseren

Ben je initiatiefrijk, inventief en heb je een dienstverlenende instelling

Ben je communicatief sterk en in staat om gemakkelijk relatief op te bouwen met zowel interne als externe contacten

Ben je sterk gericht op het bevorderen van samenwerking, zowel binnen je eigen afdeling alsook naar de overige afdelingen.

Wat bieden wij

Een tijdelijke aanstelling voor de periode van 1 jaar. Voor afloop van deze periode wordt met je besproken of de tijdelijke aanstelling verlengd wordt. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.368,- en maximaal € 3.478,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, met uitloopmogelijkheid tot € 3.713,- bruto per maand excl. 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
Daarnaast bieden we passende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Aanvullende informatie

Het inzien van persoonlijke profielen op Sociale Media kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Neem voor meer informatie over de functie contact op met Liesbeth Mantel, Hoofd Exposities, Collecties en Informatie, telefoon 06-48875620.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten boven externe kandidaten.

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan uiterlijk 18 augustus 2019 een motivatiebrief en CV gericht aan Tom de Rooij, directeur/bestuurder van De Domijnen via PenO@dedomijnen.nl. De gesprekken staan begin september 2019 gepland.

De Domijnen: Collectiebeheerder
Door Redactie Historici.nl
De Domijnen – Conservator Erfgoedcentrum
Door Redactie Historici.nl
Registrar – De Domijnen
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.