Historici.nl

Gepubliceerd op 15-05-2017

Vacature: Assistent Getuigen/Tijdgenoten-project (Deadline 30 mei)

Het KITLV, NIMH en het NIOD zijn op zoek naar een assistent voor het Getuigen/Tijdgenoten-project. Dit project is een onderdeel van van het onderzoeksprogramma Dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950

WAT ZOEKEN WIJ
Heb jij belangstelling voor de mensen achter de geschiedenis van de dekolonisatie? Ben je een communicatieve teamplayer, hou je van afwisseling, ben je nauwkeurig, flexibel, integer en initiatiefrijk? Dan is de functie assistent bij het Getuigen/Tijdgenotenproject jou op het lijf geschreven. Het betreft een tijdelijke functie voor 0,6 FtE voor 4 jaar bij het project Getuigen/Tijdgenoten van het onderzoeksprogramma Dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950. Zie voor meer info over dit project: http://www.ind45-50.org/. Je werkt intensief samen met de projectleiding en de twee coördinatoren van het Getuigen/Tijdgenotenproject.

WAT VRAGEN WIJ:
Iemand met een WO werk- en denkniveau en een afgeronde masteropleiding, het liefst in geschiedenis óf met een grote affiniteit hiervoor. De kandidaat moet op de hoogte zijn van de dekolonisatie-geschiedenis van Indonesië en kennis hebben van de Indische- en de veteranengemeenschap. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk is noodzakelijk, kennis van de Indonesische taal strekt tot aanbeveling. Ook is ervaring met het werken met databases belangrijk.

Verder ben je communicatief, sociaal vaardig, overtuigend en een initiatiefnemer. Je kunt uitstekend zelfstandig en in teamverband werken. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en gevoeligheden met betrekking tot de dekolonisatie-geschiedenis. Je bent proactief, daadkrachtig, denkt actief mee en draagt oplossingen aan. Je kunt makkelijk schakelen tussen uiteenlopende taken. Het is essentieel dat je goed kan plannen, organiseren en prioriteren. Daarnaast ben je accuraat, communicatief sterk en integer.

WAT ZIJN DE TAKEN:
Je taken als projectondersteuner zijn veelzijdig: o.a. agendabeheer, (e-mail) correspondentie; registreren en (mede)organiseren van bijeenkomsten; deadlines bewaken en overzichten opstellen; telefoontjes beantwoorden van getuigen; egodocumenten verwerven en beschrijven; interviews ontsluiten en transcriberen; metadata toekennen aan binnengekomen materiaal.

WAT BIEDEN WIJ:
Een tijdelijke functie van 4 jaar voor 0,6 FtE in schaal 9 van de CAO Universiteiten. De standplaats voor deze functie is bij het NIOD, Amsterdam. Startdatum in overleg.

Meer informatie over deze functie kun je krijgen bij Fridus Steijlen (steijlen@kitlv.nl) of Eveline Buchheim (E.Buchheim@niod.knaw.nl).
Heb je belangstelling stuur dan voor 30 mei een schriftelijke motivatie van maximaal 500 woorden en een cv aan Mariëtte Wolf, projectmanager (m.wolf@niod.knaw.nl).

www.niod.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.