Historici.nl

Gepubliceerd op 28-03-2017

Vacature: Beleidsadviseur Erfgoed Gemeente Nieuwegein (Deadline 11 april)

Tijdelijke vacature voor 2 jaar, 32-36 uur, schaal 10
De gemeente Nieuwegein is een jonge gemeente met veel verschillende historische kwaliteiten. De komende jaren gaan we meer bekendheid geven aan het Nieuwegeinse erfgoed. Daarvoor zijn we op zoek naar een beleidsadviseur erfgoed. Samen met de huidige adviseur erfgoed ben je verantwoordelijk voor het beleid voor gebouwd erfgoed, historische landschappen en  archeologie. Ben jij een allrounder en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben je ondernemend, oplossingsgericht en toon je veel initiatief? Reageer dan op deze vacature.

Jouw werkzaamheden
Als beleidsadviseur erfgoed stel je de gemeentelijke beleidsnota’s erfgoed op. Je bent projectleider en levert hiervoor inhoudelijke input. De gemeentelijke monumenten wijs jij aan en je adviseert collega’s bij planologische verzoeken, bouwplannen en bestemmingsplannen. Deze toets je aan archeologisch beleid. Verder beoordeel je archeologische, bouwhistorische en cultuurhistorische onderzoeksrapporten. En je denkt mee over de gevolgen van de Omgevingswet voor het werkveld.

Wat wij van je vragen
We zoeken een leuke, ondernemende, initiatiefrijke collega met een HBO + werk- en denkniveau en met een relevante opleiding. Je hebt minimaal vier jaar werkervaring in dit specifieke werkveld. We verwachten dat je zelfstandig kunt werken en goed kunt samenwerken in een project of team. Je bent inhoudelijk sterk en kunt goed coördineren en optreden als projectleider voor erfgoed projecten. Ook ben je een strategisch en analytische denker.

Wat wij bieden
Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal 4.105,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Meer weten?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anja Poot, teamleider Ruimtelijk Domein, telefoonnummer 030 – 6071269.

Solliciteren?
Je kunt tot 11 april 2017 reageren via ‘ik wil solliciteren’ in het menu rechts van de vacaturetekst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.nieuwegein.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.