Historici.nl

Gepubliceerd op 12-01-2017

Vacature: Communicatie-assistent IISG

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. De afdelingen communicatie van de verschillende instituten vallen onder het bedrijfsbureau.

Het IISG doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Voor de afdeling Communicatie is het IISG per 1 februari 2017 op zoek naar een

Communicatie-assistent

(voor 24 uur per week, voor 5 maanden tot 1 juli 2017)

Functie-informatie:

Ondersteunend organisatorisch

 • Praktische organisatie en administratie events
 • Coördineren rondleidingen
 • Coördineren jaarverslag
 • Traffic rondom drukwerk en andere huisstijluitingen
 • Praktische organisatie rondom tentoonstellingen in het gebouw
 • Bijhouden persbestand

Online communicatie

 • Sociale media
 • Fotobewerking
 • Schrijven en updaten teksten voor de website.
 • Versturen nieuwsbrieven.

Functie-eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (marketing of communicatie, media & cultuur, geschiedenis, Reinwardt academie of een andere relevante opleiding).
 • Interesse of kennis van SEO, Google Analytics, Photoshop.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en online communicatie.
 • Gevoel voor taal (Nederlands en Engels).

Salaris en aanstelling:

De aanstelling bij het IISG is voor de duur van 5 maanden. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal €2431,- en maximaal €3247,- (schaal 8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Reactie:

Je kunt je sollicitatie (brief met CV) voor 19 januari 2017 sturen aan comas2017@bb.huc.knaw.nl (link sends e-mail)

t.a.v. Marjoleine Cornelissen (Hoofd P&O Humanities Cluster), bij het onderwerp vermelden “Communicatie-assistent”. Informatie is verkrijgbaar bij Aukje Lettinga (Communicatieadviseur IISG), e-mail ale@iisg.nl (link sends e-mail) of via telefoonnummer 020-6685866. Meer informatie over het IISG kun je vinden op socialhistory.org.

Vacature: Editorial assistant IISG
Door Redactie Historici.nl
Stagevacature: Online Communicatie IISG
Door Redactie Historici.nl
Twee vacatures bij IISG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.