Historici.nl

Gepubliceerd op 01-05-2017

Vacature: Conservator Athenaeumbibliotheek Deventer (Deadline 15 mei)

Conservator (30 uur per week)
Bij de Athenaeumbibliotheek, onderdeel van Bibliotheek Deventer
Aanvang in overleg, zo spoedig mogelijk

Voor de Athenaeumbibliotheek, onderdeel van Bibliotheek Deventer, zijn wij op zoek naar een sterke netwerker met een (boek)historische achtergrond.

Als Conservator ben je het eerste aanspreekpunt voor alle samenwerkingspartners van de Athenaeumbibliotheek. Speerpunten in je takenpakket zijn het actief ontwikkelen en uitbreiden van het netwerk, fondsenwerving en het bevorderen van de samenwerkingsprojecten in Deventer, de IJsselstreek en daarbuiten. Ook het zichtbaarder maken van de collecties door onder meer het (mede) organiseren van symposia, gastcolleges en rondleidingen behoort tot de werkzaamheden, evenals het (verder) ontwikkelen van de online strategie en de digitale en fysieke dienstverlening.

Je gaat werken op de locatie Het Klooster en coördineert de dagelijkse gang van zaken van de medewerkers die daar werkzaam zijn.

Verder bestaan je taken uit het voorzitten van het collectieoverleg, het opstellen van beleidsplannen en projectplannen en het coördineren van projecten.

Bekijk hier de volledige vacature. Reageren vóór 15 mei via work@rijnbrink.nl t.a.v. Alice van Diepen o.v.v. Vacature Conservator Deventer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.