Historici.nl

Gepubliceerd op 01-05-2017

Vacature: Conservator Moderne Handschriften Koninklijke Bibliotheek (Deadline 15 mei)

Ben jij de bevlogen collectiespecialist die als onze Conservator Moderne Handschriften verantwoordelijk wordt voor de exploitatie en groei van de collectie na-middeleeuwse handschriften?

De KB zoekt voor het team Collectiekennis een Conservator Moderne Handschriften met kennis van de KB-collectie, in het bijzonder van de na-middeleeuwse handschriftencollectie. Tot de collectie behoren onder meer uitgebreide correspondenties en archieven van literatoren en geleerden uit de zestiende tot de eenentwintigste eeuw en een groot aantal alba amicorum.

Als Conservator Moderne Handschriften draag je de verantwoordelijkheid voor de exploitatie en groei van onze collectie na-middeleeuwse handschriften en voor de specifieke diensten en activiteiten op dit terrein, zoals digitaliseringsprojecten en (web-)exposities. Je hebt een afgeronde academisch opleiding in de humaniora, ervaring met wetenschappelijk publiceren en je beschikt over kennis van codicologie, paleografie, boekgeschiedenis, erfgoedstudies en boek- en bibliotheekwetenschap. Daarnaast heb je een brede algemene ontwikkeling op het gebied van Nederlandse sociale en politieke geschiedenis, taal- en letterkunde, kunst-, cultuur- en wetenschapsgeschiedenis. Je beschikt over kennis van de gangbare en actuele onderzoeksthema’s in de geesteswetenschappen, inclusief de digital humanities. Verder heb je kennis van (de principes van) metadatering, digitalisering en analytische bibliografie. Je hebt een breed netwerk in het (nationale en internationale) wetenschapsveld en in culturele kringen. Je kan als geen ander uiteenlopende doelgroepen boeien met je verhalen en presentaties over ‘jouw collectie’. Verder heb je creatieve ideeën over hoe je onze collectie na-middeleeuwse handschriften onder de aandacht gaat brengen van een groot publiek, zowel fysiek als d.m.v. digitaliseringsprojecten, (web-)exposities en sociale media, en je hebt hier ook ervaring mee opgedaan.

Wat ga je doen?
Je werkt in het team Collectiekennis. Het team Collectiekennis brengt op velerlei manieren de collectie onder de aandacht van wetenschappers en het brede publiek en stimuleert en ondersteunt het gebruik ervan. Van de collectiespecialisten in het team Collectiekennis wordt verwacht dat zij op basis van hun inhoudelijke kennis en expertise de collectie uitbreiden en exploiteren, specialistische projecten en diensten leiden en initiëren, vertrouwd zijn met en een netwerk onderhouden in de wetenschappelijke wereld, functies vervullen in nationale en internationale verbanden, en de KB ook in algemene zin bij verschillende gelegenheden kunnen vertegenwoordigen. Je bent hierin tactvol, resultaatgericht en proactief.

Over ons
De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de CAO-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

Wat bieden wij je?
Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, vooralsnog voor één jaar. Je salaris bedraagt tussen € 3.525,00 en € 4.848,00 bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Je dagelijkse reiskosten worden volledig vergoed en in december ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen. Je hebt recht op 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan); een (nog) groter aantal vakantie-uren of een ‘fiets-privé’ behoren tot de keuzemogelijkheden. Werktijd kan flexibel worden ingevuld. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Conservator Moderne Handschriften naar de solliciteren@kb.nl o.v.v. ‘Conservator Moderne Handschriften’. De sluitingsdatum van deze vacature is 15 mei 2017. Wil je eerst meer weten? Bel dan voor inhoudelijke vragen met Jan Bos (Teamleider Collectiekennis), 070 314 06 65 (woensdag afwezig). Bel voor algemene vragen met de HRM Administratie, 070 314 04 05.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

www.kb.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.