Historici.nl

Gepubliceerd op 13-03-2015

Vacature: Conservator Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje is een uniek museum met een collectie van meer dan 5000 tassen, buidels, koffers, beurzen en andere accessoires. Als enig Tassenmuseum in Europe en de grootste ter wereld toont het museum de historie van de (dames)tas in de Westerse cultuur, van het einde van de middeleeuwen tot heden. Er bestaat geen ander museum in de wereld dat zich zo gespecialiseerd en uitgebreid met dit onderwerp bezighoudt. In 2014 is het museum uitgeroepen tot de top-10 beste modemusea in de wereld en behoort volgens Tripadvisor tot de top-20 attracties in Amsterdam. Het particuliere museum ontvangt geen subsidie en wordt geleid als een onderneming. Het museum heeft 15 mensen in vaste dienst en werkt met 70 enthousiaste vrijwilligers. Vorig jaar heeft het museum een record aantal bezoekers mogen ontvangen, namelijk 85.000.

Wij zijn op zoek naar een CONSERVATOR (minimaal 32 uur)

Jij beschikt over een afgeronde universitaire (master)opleiding kunstgeschiedenis, bijvoorkeur kostuum/ mode. Je bent een teamplayer, pro-actief en creatief. Je hebt een gedegen kennis van het beheren en ontsluiten van collecties en je hebt ervaring in het samenstellen van tentoonstellingen en het schrijven van publieksvriendelijke en wetenschappelijke teksten. Daarnaast heb je sterke vaardigheden op het gebied van samenwerken, beschik je over een analytisch denkvermogen en ben je sterk in plannen en organiseren. Last but not least, heb je minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en wil jij werken in één van de beste mode musea van de wereld? Dan hebben wij DE ideale baan voor jou!

Een belangrijke taak van de conservator is het ontwikkelen en onderhouden van zowel de vaste presentaties alsmede de wisseltentoonstellingen. Als conservator bij Tassenmuseum Hendrikje ben je met name verantwoordelijk voor de inhoud, organisatie en uitvoering van de tentoonstellingen, van idee tot evaluatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kleine exposities van hedendaagse tassenontwerpers die je in samenwerking met de museumwinkel organiseert.
Als conservator heb je een visie op de ontwikkeling van de collectie, doe je voorstellen voor verwervingen en ben je verantwoordelijk voor het behoud en beheer van de collectie. Je stuurt de coördinator behoud en beheer en een aantal vrijwilligers aan. In het kader van tentoonstellingen doe je onderzoek naar de collectie en onderhoud je structurele contacten met instellingen, verzamelaars en collegae. Je bereidt de begroting van de diverse tentoonstellingen en projecten voor en na akkoord beheer je deze toegewezen budgetten. Naast tentoonstellingen organiseert het Tassenmuseum ook diverse evenementen zoals o.a. lezingen en de Winterfair. Hier ben je bij betrokken als inhoudelijk deskundige. In jouw rol als conservator leg verantwoording af aan de directeur.

Heb je interesse dan kun je je sollicitatie per e-mail sturen naar info@tassenmuseum.nl Je wordt verzocht je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae in Word of PDF als bijlage mee te sturen. Je kunt reageren tot en met 31 maart 2015.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sigrid Ivo, directeur, sigrid.ivo@tassenmuseum.nl
of bellen op 020- 524 64 52.

Zie ook de website van Tassenmuseum Hendrikje

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.