Historici.nl

Gepubliceerd op 25-04-2016

Vacature: Conservator, Technische Universiteit Delft

Wij zoeken een conservator met passie voor de geschiedenis van de techniek en voor het beheer van de materiële erfenis daarvan. Wij zoeken iemand die de waarde daarvan goed weet te duiden. Meerjarige ervaring met het beheer van museale verzamelingen is een absolute voorwaarde om ook de keerzijde van het verzamelen te kennen. Als conservator heb je de ondersteuning van een teamleider voor de fysieke bibliotheekcollecties die tevens de functie van depotbeheer vervult, en van een behoudsmedewerker. Je rapporteert aan de Manager Resources, lid van het managementteam, en werkt nauw samen met de Bedrijfshistoricus.

Tot je werkzaamheden en verantwoordelijkheden horen onder andere:

  • Je bent verantwoordelijk voor acquisitie, selectie, afstoting, beheer, behoud, registratie en ontsluiting van Academisch Erfgoed van de TUD
  • Je vertegenwoordigt de TU Delft in het Collectiebeheerdersoverleg van de Stichting Academisch Erfgoed
  • Je ontwikkelt in nauwe samenwerking met facultaire erfgoedbeheerders een gezamenlijk gedragen beleidsplan met betrekking tot het beheer van Academisch Erfgoed. Je bewaakt daarbij de in museale kringen gangbare normen en waarden. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Ontsluiting gebeurt in eerste instantie via de TUD Library Erfgoed Repository (in ontwikkeling) en een bijbehorende website. Aansluiting bij internationale standaarden is noodzakelijk (bijv. CCO, Europeana)

Requirements

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met collectiemanagement in een erkend technisch-wetenschappelijk museum, of gelijkwaardig
  • Je hebt kennis van internationale registratie-standaarden
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je bent een teamplayer, een verbinder, en je hebt visie
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschikt over een gezond relativeringsvermogen

De deadline voor deze vacature is 30 mei 2016.
Meer informatie

Vacature: Bedrijfshistoricus, Technische Universiteit Delft
Door Redactie Historici.nl
Vacature: Beleidsmedewerker Presentatie Erfgoed (TU Delft)
Door Redactie Historici.nl
Anton Pieck Museum: Conservator
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.