Historici.nl

Gepubliceerd op 27-06-2017

Directeur/hoogleraar Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

Het bestuur van de Stichting Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht zijn op zoek naar een Directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) / Bijzonder hoogleraar in de vergelijkende regionale geschiedenis, in het bijzonder die van Limburg en aangrenzende regio’s bij de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen, capaciteitsgroep Geschiedenis, Universiteit Maastricht, 1.00 fte.

Functiebeschrijving
Onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting SHCL geeft de directeur-hoogleraar leiding aan circa 20 medewerkers (11 fte) werkzaam in de onderzoek-, archief- en bibliotheekafdelingen van het SHCL. Hij/zij geeft richting aan het onderzoek- en collectiebeleid en legt daarbij als bijzonder hoogleraar in de ‘Vergelijkende regionale geschiedenis in het bijzonder die van Limburg en aangrenzende regio’s verbindingen met het onderzoek en het onderwijs aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen (FASoS) van de Universiteit Maastricht (UM).

Aanvangsdatum: Bij voorkeur 1 juni 2018 (of zo snel mogelijk hierna).

… Lees hier de volledige vacaturetekst

Meer informatie: www.shclimburg.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.