Historici.nl

Gepubliceerd op 26-06-2017

Director NIAS

The Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) is looking for a NIAS Director (0,6 fte). Deadline: 16 August 2017

Functiebeschrijving
De KNAW zoekt voor het NIAS een directeur: een gezaghebbende wetenschapper uit de geestes- en gedrags- of maatschappijwetenschappen met een brede visie op wetenschap, die in staat is om innovatieve verbindingen te realiseren tussen deze wetenschapsgebieden onderling en met de levens- en natuurwetenschappen. De directeur beschikt over een groot netwerk en is in staat dat in te zetten voor het tot stand brengen van strategische allianties. Ook is hij/ zij vaardig in het signaleren van belangrijke ontwikkelingen in wetenschap en maatschappij, in binnen- en buitenland en weet hij/ zij de nieuwe kansen en mogelijkheden die de recente verhuizing naar Amsterdam biedt, goed te benutten. De directeur heeft ervaring met het leidinggeven aan een organisatie van professionals, zorgt voor duidelijke sturing van het instituut en functioneert op hoogleraarsniveau. Hij/ zij is een verbindende persoon en heeft uitstekende sociale vaardigheden.

Lees de volledige vacature op www.nias.knaw.nl

NIAS Individual Fellowships 2023/24
Door Redactie Historici.nl
Vacature: NIOD – KNAW – Directeur (m/v)
Door Redactie Historici.nl
Directeur KITLV-KNAW – Leiden
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.