Historici.nl

Gepubliceerd op 09-06-2015

Vacature – Docent vroegmoderne geschiedenis, Universiteit van Amsterdam

De Afdeling Geschiedenis, Europese Studies en Religie- wetenschappen (GER) zoekt een docent met expertise op het terrein van de vroegmoderne geschiedenis (ca. 1450-1800), 19 uur per week.

werkzaamheden

De docent moet breed inzetbaar zijn binnen het BA- en MA-programma van de Opleiding Geschiedenis. Tot de onderwijstaken behoren in ieder geval cursussen op het terrein van de Nederlandse Gouden Eeuw en het begeleiden van BA-scripties, en op termijn ook MA-scripties. Bestuurs- en beheerstaken maken ook deel uit van het takenpakket, evenals onderwijsgerelateerd onderzoek (actief bijhouden van vakliteratuur).

N.B. Er is in deze functie geen onderzoekstaak opgenomen!

Profiel

De kandidaat beschikt over:

  • een afgerond proefschrift in de vroegmoderne geschiedenis of een aanverwante discipline, of indien nog niet volledig afgerond, vergevorderd in het dissertatietraject;
  • aantoonbare affiniteit en ervaring met het verzorgen van academisch onderwijs;
  • teamgeest en bereidheid tot multidisciplinaire samenwerking;
  • ervaring met digitale en audiovisuele hulpmiddelen; affiniteit met ICT in het academisch onderwijs.

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar. Aanvang aanstelling per 1 augustus of uiterlijk 1 september 2015. Het salaris bedraagt bij een volledige aanstelling minimaal €2.476 en maximaal €4.551 bruto per maand (schaal 10-11 CAO Nederlandse Universiteiten).

U kunt uw sollicitatie, onder vermelding van vacaturenummer 15-207 in de onderwerpsregel, tot en met 17 juni 2015 sturen naar solliciteren 2015-fgw@uva.nl.

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.