Historici.nl

Gepubliceerd op 22-08-2018

Vacature doctoraatspositie Nederlandse Opstand

Gefascineerd door de Nederlandse Opstand, de conflicten tussen katholieken en protestanten over godsdienstvervolging en de onfortuinlijke impact van de talrijke terdoodveroordelingen en executies door de konings- en staatsgezinde partij tijdens dit conflict? Dan is dit doctoraatsproject misschien iets voor jou!

De Onderzoeksgroep Nieuwe Tijd, aan de Katholieke Universiteit Leuven zoekt een gemotiveerde doctoraatsstudent(e). Je verricht innovatief wetenschappelijk onderzoek naar de geschiedenis van de Nederlandse Opstand, en in het bijzonder naar de functie en vorm van terdoodveroordelingen. Klik hier voor meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.