Historici.nl

Gepubliceerd op 29-01-2015

Vacature: Educator Belasting & Douane Museum, Rotterdam

In de functie van educator draag je kennis met betrekking tot het ontstaan van ons belastingstelsel over aan diverse groepen mensen, zoals bijvoorbeeld middelbare scholieren, basisschoolkinderen en studenten. Het besef van het nut van ons belastingsysteem is met name bij de jeugdige doelgroepen nog niet altijd even duidelijk,  vandaar dat er op dit punt nog een slag te winnen valt. Je boeit door enthousiast te vertellen over hoe bijvoorbeeld de belastingen in de Middeleeuwen werden geïnd. Of je neemt ze mee in de wereld van de  Douane en vertelt over illegale vondsten bij criminelen, die variëren van illegaal gestookte jenever, verscheept in varkensdarmen tot in bananen verstopte harddrugs met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s.

Meer informatie

Vacature in het kort:
Vacaturenummer 698728
Standplaats: Rotterdam
Niveau: Bachelor – HBO
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 28
Maandsalaris Max. € 3852 (bruto)

Deadline voor reacties: 10 februari 2015

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.