Historici.nl

Gepubliceerd op 13-12-2016

Vacature: Educator Van Gogh Museum (Deadline 2 januari 2017)

Binnen de afdeling Educatie & Interpretatie werken we met 12 medewerkers aan een samenhangend programma van middelen en activiteiten. Daarmee maken we de inhoud van collecties, onderzoek en tentoonstellingen van het Van Gogh Museum in Amsterdam en De Mesdag Collectie in Den Haag toegankelijk voor diverse doelgroepen. Hiervoor werkt de afdeling Educatie nauw samen met verschillende andere afdelingen en externen.

De afdeling Educatie & Interpretatie zoekt per direct een

Educator (m/v)
28 uur per week

De functie
In samenspraak met de Senior Educator zorg je voor de uitvoering van nieuw educatief aanbod gericht op de doelgroep onder de 18 en hun volwassen intermediairs. Je bewaakt planningen en coördineert de logistiek en uitvoering. Daarnaast onderhoud je het bestaande onderwijs- en familieaanbod, adviseer je over eventuele bijstelling en aanpassingen en schrijf of redigeer je educatieve teksten.

Je belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • het coördineren van het basisonderwijsprogramma ‘Van Gogh gaat naar school’;
 • het ondersteunen en uitvoeren van doelgroepgerichte publieksonderzoeken naar bestaand en nog te ontwikkelen aanbod
 • het onderhouden van het familie- en onderwijsaanbod in zowel het Van Gogh Museum als De Mesdag Collectie;
 • het bijdragen aan content voor het Van Gogh Museum onderwijsplatform;
 • het leveren van input aan de collega’s van online communicatie.

Jouw profiel
Wij zoeken een initiatiefrijke, flexibele collega, die het overzicht binnen de verschillende werkzaamheden en taken kan bewaren. Je herkent jezelf in de volgende eisen:

 • Je hebt een opleiding kunstgeschiedenis of culturele wetenschappen met lesbevoegdheid, bij voorkeur in het voortgezet onderwijs.
 • Je hebt 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie.
 • Kennis van curriculum en ontwikkelingen in het onderwijs.
 • Je hebt bewezen kennis van en affiniteit met museumeducatie en publieksbegeleiding.
 • Je kunt aantonen dat je projecten proactief en planmatig aanpakt.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig en oplossingsgericht.
 • Je bent een teamspeler die ook graag zelfstandig werkt.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (minimaal Nederlands en Engels, andere talen zijn een pré).
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de Randstad.

Ons aanbod
Sluit jouw profiel naadloos aan op deze vacaturebeschrijving, reageer dan snel. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.301,- bruto per maand (schaal 11), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,15% eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing. De aanstelling is in eerste instantie tot eind 2017, verlenging is mogelijk.

Overige informatie
Wil je kinderen en families wereldwijd inspireren met Van Gogh? Houd je van het werken met prachtige kunst, in wisselende teams van creatieve en enthousiaste mensen? Stuur een kort CV met een korte motivatie voor 2 januari 2017 waarom we jou moeten kiezen als PDF o.v.v. vacaturenummer 041 en Educator naar mailadres: hrm@vangoghmuseum.nl.

Reageren kan tot 2 januari 2017. Heb je nog vragen dan kun je bellen met Rene van Blerk, Senior Educator, T 020 5705 294. De eerste gesprekken zijn gepland op donderdag 19 januari 2017.

www.vangoghmuseum.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.