Historici.nl

Gepubliceerd op 22-06-2016

Vacature: Erfgoed Brabant – Historicus

Erfgoed Brabant richt zich als provinciale uitvoeringsorganisatie op het bevorderen en verankeren van erfgoed als vaste en voedende waarde in de maatschappij. We doen dat met spraakmakende publieksprogramma’s, verschillende vormen van ondersteuning en ontwikkeling van de competenties van professionals en vrijwilligers, een verrassend aanbod aan educatieve producten en diensten, het opzetten van allerhande netwerken en samenwerkingsverbanden in de erfgoedsector en met digitale informatievoorziening en collectieontsluiting. Centraal in ons werk staat het veelzijdige en identiteitsvolle Verhaal van Brabant, een verhaal dat ligt opgeslagen in ons regionale erfgoed maar dat gedragen en overgedragen wordt door de vele mensen die zich voor dat erfgoed inzetten. Wij maken de connectie tussen collectie en community!

We zijn per direct op zoek naar een:

 Historicus met verbeeldings- en verbindingskracht

1,0 fte (36 uur per week)

 Functieomschrijving
Als historicus ben je verantwoordelijk voor het uitdragen van het Verhaal van Brabant aan brede publieksgroepen en actieve werkers in de erfgoedsector. Je zorgt hierbij voor een goede balans tussen erfgoednieuws en -achtergronden en meer inhoudelijke verhalen over het verleden van Brabant. Je organiseert informatiestromen voor verschillende doelgroepen, maar je bent ook in staat zelf de pen ter hand te nemen. De functionaris heeft het vermogen om met de historische inhoud in de hand zelf en/of met anderen creatieve, eigentijdse en aansprekende presentaties te ontwikkelen. In deze functie staat daarnaast de interactie met het erfgoedveld hoog in het vaandel: jij stelt ook anderen in staat hun eigen erfgoedverhaal te vertellen en bent ze daar behulpzaam bij.

 Wat ga je doen?

 • Je verzorgt de (eind)redactie van de door Erfgoed Brabant uit te geven publicaties en overige media
 • Je levert bijdragen aan het verzamelen, selecteren en presenteren van relevant nieuws, achtergronden en historische content via het nieuw te ontwikkelen digitaal platform van Erfgoed Brabant
 • Je verspreidt informatie via relevante social media
 • Je draagt bij aan de inhoud van thematische projecten

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal HBO niveau
 • Je hebt grondige kennis van de regionale geschiedenis van Brabant
 • Je hebt een goed overzicht van de erfgoedsector in de provincie Noord-Brabant
 • Je beschikt over aantoonbare journalistieke en redactionele kwaliteiten
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het verzorgen van audiovisuele producties; zelf kunnen presenteren is daarbij een pre
 • Je hebt kennis van de productieflow van geschreven en digitale media
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken

Wat bieden wij je?

 • Een veelzijdige en uitdagende functie in een organisatie met korte lijnen en betrokken collega’s
 • Een leuke werkplek in het centrum van ’s-Hertogenbosch (Museumkwartier)
 • Veel ruimte en vrijheid voor het vormgeven van de eigen functie
 • Een bij de functie passend salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
De functie betreft 36 uur per week (1,0 fte). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en relevante werkervaring. Voor de functie geldt de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Het betreft een structurele functie. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de periode van één jaar, met daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Interesse?
Voor meer informatie over Erfgoed Brabant zie: www.erfgoedbrabant.nl. Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Mark Mooren via (073) 615 6262 of markmooren@erfgoedbrabant.nl.

Sollicitaties met CV kunnen vóór 1 juli 2016 gericht worden aan Mark Mooren via markmooren@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van ‘Historicus’. Geselecteerde kandidaten ontvangen na deze datum per e-mail een uitnodiging voor een gesprek.

www.erfgoedbrabant.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.