Historici.nl

Gepubliceerd op 13-07-2016

Vacature: Junior Historicus

Toe aan een explosieve uitdaging?

REASeuro

REASeuro (Riel Explosive Advice & Services Europe B.V.) is een bedrijf dat is gespecialiseerd in explosieven opsporing. Sinds de oprichting in 1998 werken wij met een team van enthousiaste specialisten aan het realiseren van onze visie: het op maatschappelijk verantwoorde wijze oplossen van vraagstukken met betrekking tot explosieven in de breedste zin van het woord. REASeuro biedt haar diensten wereldwijd aan.

Ter aanvulling van onze afdeling Advies zoeken wij een

Junior Historicus

Ter voorbereiding op grondverzettende werkzaamheden is onze afdeling Advies verantwoordelijk voor de uitvoering van het Historisch Vooronderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van niet gesprongen explosieven afkomstig uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog en hoe hier op een veilige manier mee om te gaan. Daarnaast is kennis vereist van internationale militaire conflicten. Wij verstrekken advies aan o.a. overheidsinstellingen en ingenieursbureaus.

Je taken bestaan uit het uitvoeren van historisch onderzoek met betrekking tot het opsporen van niet gesprongen explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog; het definiëren van de probleemstelling, het uitwerken van advies in de vorm van brieven, rapporten en verslagen en het verzorgen van de projectadministratie. Een onderdeel van het vooronderzoek is het raadplegen van literatuur, archieven en/of luchtfoto’s uit de Eerste, Tweede Wereldoorlog en van internationale militaire conflicten. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het beheer van het historisch archief en het onderhouden van contacten.

Wij verwachten een kandidaat met een universitaire opleiding in het vakgebied Geschiedenis met affiniteit voor de Eerste, Tweede Wereldoorlog en andere internationale militaire conflicten, die gestructureerd en accuraat werkt en verder ook analytisch, stressbestendig en communicatief is. Talenkennis zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal is een must, Frans en Duits is gewenst. Kennis van de bodem en civiele techniek is een pré.

Wij bieden een afwisselende fulltime functie in een enthousiast bedrijf, waar gevoel voor humor en flexibiliteit zeer belangrijk zijn met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Stuur dan je brief met curriculum vitae vóór 1 augustus 2016 naar: REASeuro – T.a.v. Judith de Klijn,
postbus 21, 5133 ZG Riel – j.deklijn@reaseuro.com – tel. (013) 518 60 76.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Op onze website vind je meer informatie over onze werkzaamheden: www.reaseuro.com

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.