Historici.nl

Gepubliceerd op 16-08-2016

Vacature: Junior projectmedewerker Amsterdams 4 en 5 mei comité (op projectbasis)

Amsterdam heeft een groot en veelzijdig programma op 4 en 5 mei: naast de ruim veertig herdenkingen zijn er theater-, concert-, filmprogramma’s tijdens de avond en nacht van 4 mei. Op 5 mei viert de stad Bevrijdingsdag met vrijheidsmaaltijden, muziek, theater, debat, wandelingen en tentoonstellingen, bij diverse podia, culturele instellingen en buitenlocaties. Het Amsterdams 4 en 5 mei comité coördineert de programma’s die door partners in de de stad worden georganiseerd en voert er een aantal zelf uit.

Voor het programma in 2017 zoeken we een enthousiaste en net afgestudeerde projectmedewerker, die zowel inhoudelijke als praktische werkervaring op wil doen in een dynamische werkomgeving. Je leert het reilen en zeilen van een netwerkorganisatie kennen, doet kennis over de stad op en je kan een netwerk opbouwen, te midden van een collectief van architecten, historici, kunstenaars, producenten, theatermakers, en ontwerpers.

Profiel

  • Net afgestudeerd
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau (afstudeerrichting bijvoorbeeld geschiedenis, genocidestudies, antropologie, sociologie, politicologie)

  • Brede interesse en affiniteit met geschiedenis

  • Praktisch, leergierig, enthousiast, initiatiefrijk, legt makkelijk contact

  • Woonachtig in Amsterdam

Functie

  • Je coördineert een aantal programmaonderdelen en onderhoudt contact met partners in de stad

  • Je helpt mee met de voorbereiding en organisatie van bijeenkomsten.

  • Ook voer je een aantal ondersteunende bureautaken uit, zoals (inkomende en uitgaande) post, telefoonbeantwoording e.d.

  • Je doet redactie- en (historisch) onderzoekswerk voor het 4 en 5 mei programma 2017

Gevraagde beschikbaarheid
Nov. t/m dec. 2016 1 dag in de week; jan t/m mei 2017: 3 dagen in de week, 3 weken voor 4 en 5 mei fulltime.

Ben je enthousiast en voldoe je aan het profiel, stuur dan je motivatie met CV naar info@4en5meiamsterdam.nl, gericht aan Nikki Boot. Je kunt tot uiterlijk 16 september reageren. Gesprekken zullen plaatsvinden op 29 september.

Amsterdams 4 en 5 mei comité: Programmamaker
Door Redactie Historici.nl
Stagiair(e) Programmamaker: onderzoeker en producent
Door Redactie Historici.nl
Stagiair(e) Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.