Historici.nl

Gepubliceerd op 06-12-2016

Vacature: Medewerker Dienstverlening Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar zoekt een:

 

Medewerker Dienstverlening

(0,8 fte)

De dienstverlening bij archieven verschuift steeds meer naar digitale dienstverlening. Tegelijkertijd is er een grote vraag van het publiek naar meer kennis over de lokale historie. Het Regionaal Archief speelt hierbij een actieve rol. We willen graag meerdere doelgroepen bedienen: de serieuze diepgravende onderzoeker is bij ons welkom, maar ook de scholier die een werkstuk moet maken of iemand die op zoek is naar de eigen familiegeschiedenis of de historie van zijn of haar woonplaats. Via een breed educatief aanbod stimuleren we het gebruik van de archieven en collecties. Tegelijk wordt er flink ingezet op PR en voorlichting. Als middel om het publiek te bereiken worden de website en onze sociale mediasites steeds belangrijker bij de dienstverlening. 

 

WAT GA JE DOEN?
Je taken zullen vooral liggen bij het actief bevorderen van het gebruik van de archieven en collecties door de verschillende doelgroepen. In het verlengde daarvan speel je een belangrijke rol bij de PR en voorlichting van de archiefdienst.
Op basis van een goede kennis van de streekgeschiedenis en de eigen collectie, bouw je aan een breed netwerk van contacten met onderzoekers, docenten, journalisten, historische verenigingen en erfgoedinstellingen.

Je wordt betrokken bij de uitvoering van educatieve activiteiten, gericht op het onderwijs en volwasseneneducatie via cursussen, archieflessen, intromiddagen, spreekuren en rondleidingen. Belangrijk daarbij is de ontwikkeling van nieuwe manieren om publiek te trekken en de archieven en collecties te presenteren.

Ten slotte heb je zoals iedereen in het team dienstverlening ook taken bij het daadwerkelijk helpen en begeleiden van bezoekers.

 

WAT WE VRAGEN
Wij zijn op zoek naar een inspirerende en publieksgerichte collega ter versterking van ons team. Je moet goed in teamverband kunnen werken, daarnaast wordt ook zelfstandig optreden gevraagd. We vinden flexibiliteit belangrijk en goede communicatieve vaardigheden. Je dient te beschikken over een vlotte pen en bent in staat om voor meerdere doelgroepen teksten te schrijven. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau. Qua opleiding denken we aan een historicus of een archivaris.

Het Regionaal Archief Alkmaar is een flexibele organisatie met breed inzetbare medewerkers. Daarom kan ook inzet op andere plaatsen binnen de organisatie gevraagd worden.

 

WAT WE BIEDEN
Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. De aanstelling geldt in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Het Regionaal Archief biedt zeer goede arbeidsvoorwaarden (de regeling van de gemeente Alkmaar is van toepassing).

 

HET ARCHIEF
Het Regionaal Archief Alkmaar is gevestigd aan de Bergerweg 1 te Alkmaar, op 200 meter van het station Alkmaar en een half uurtje per spoor van Haarlem en Amsterdam. Het voert de archiefwettelijke taken uit voor de aangesloten gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel. Namens het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier worden de oudere waterschapsarchieven van dit gebied bewaard. Verder heeft het Regionaal Archief ook de opdracht om archieven van particulieren te verwerven, voor zover deze een aanvulling bieden op de overheidsarchieven. Naast archieven worden ook beeldcollecties bewaard en is er een bibliotheek. Het team bestaat uit 18 medewerkers. Meer informatie is te vinden op: www.archiefalkmaar.nl

 

SOLLICITEREN?
Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Paul Post (directeur; tel. 0728508220) of Harry de Raad (coördinator Dienstverlening; tel.  072-8508205).

Belangstellenden kunnen een sollicitatie per email richten aan:

Regionaal Archief Alkmaar, t.a.v. de heer P. Post: p.post@archiefalkmaar.nl.

Solliciteren is mogelijk tot en met 8 januari 2017.

Zie ookwww.regionaalarchiefalkmaar.nl.

Regionaal Archief| Medewerkers Dienstverlening
Door Redactie Historici.nl
Regionaal Archief Alkmaar –| Stagiair
Door Redactie Historici.nl
Regionaal Archief Alkmaar: Medewerker dienstverlening
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.