Historici.nl

Gepubliceerd op 28-09-2015

Vacature: Ministerie van Defensie – Hoogleraar moderne militaire geschiedenis

Functiebeschrijving
Binnen de capaciteitsgroep Krijgswetenschappen ben jij verantwoordelijk voor de leerstoel Militaire Geschiedenis (MW).

Als hoogleraar ontwikkel je samenhangend wetenschappelijk onderwijs. Je geeft zelf ook onderwijs. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek binnen het onderzoeksprogramma van de faculteit. Bovendien verwerf je contractonderwijs en –onderzoek. Tot slot neem je deel aan de ontwikkeling en positionering van de faculteit.

De andere hoogleraren binnen je capaciteitsgroep houden zich bezig met Internationale Veiligheidsstudies (IVS), Militair Recht (MR), Militaire Geschiedenis (MG), Militair Operationele Wetenschappen (MOW) en Inlichtingen & Veiligheid (I&V) en Cyberwarfare.

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd op het gebied van moderne militaire geschiedenis en hebt een afgeronde universitaire opleiding binnen het domein militaire geschiedenis.
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met onderzoek; dit blijkt uit publicaties.
  • Je hebt ervaring met leidinggeven opgedaan in voorgaande bestuursfuncties.
  • Je hebt een basiskwalificatie onderwijs, aangevuld met modules op het gebied van ontwikkelen van wetenschappelijk onderwijs of (het aansturen van) onderwijsvernieuwing.
  • Je hebt aantoonbare didactische bekwaamheid of scholing.
  • Je bent bekend met de Krijgsmacht en hebt een relevant netwerk.
  • Je bent analytisch, communicatief, interpersoonlijk sensitief en kunt conceptualiseren.
  • Je kunt netwerken en hebt overtuigingskracht.
  • Je hebt een visie en bent creatief.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt maximaal € 7.325,- bruto per maand, bij een 38-urige werkweek.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie
Ministerie van Defensie

Afdeling
Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW)

Je werkt binnen de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

De doelstelling van de FMW is het verzorgen van de wetenschappelijke bacheloropleidingen Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Systemen & Technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en van de wetenschappelijke masteropleiding Military Strategic Studies.

De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek uit met militaire relevantie ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.

Je kunt solliciteren naar deze functie tot en met 9 oktober 2015.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.