Historici.nl

Gepubliceerd op 13-02-2017

Vacature: Museumdocent Maritiem Museum (oproepbasis, deadline 16 februari)

Midden in het bruisende Maritiem District ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen nemen we jong en oud mee op reis door ons maritieme heden en verleden. We vertellen verhalen, pronken met de topstukken uit onze vooraanstaande collectie en dagen bezoekers uit mee te doen aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar bezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

We hebben educatie hoog in het vaandel staan
Wij willen leerlingen bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Wij laten kinderen en jongeren op een leuke en leerzame wijze kennis maken met onze Nederlandse maritieme geschiedenis, waarbij techniekonderwijs een speciale plek inneemt. Jaarlijks bieden wij aan zo’n 11.000 leerlingen van Basis en Voortgezet Onderwijs onderwijsprogramma’s op elk niveau. Het museum werkt constant aan zijn toekomst en is daarom op korte termijn ter versterking op zoek naar inspirerende museumdocenten.

Vacature museumdocent (oproepbasis) 
Als museumdocent ben je verantwoordelijk voor het geven van museumlessen en begeleiden van activiteiten, zoals workshops. Dat doe je in het museumgebouw, maar ook in de museumhaven en op de schepen. Je bent bereid je te verdiepen in de collectie, tentoonstellingen en de onderwijsprogramma’s van het museum.

Functie-eisen:

• Je hebt/volgt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van onderwijs/geschiedenis/ aardrijkskunde/techniek en/of hebt aantoonbare didactische ervaring.
• Je bent enthousiast en hebt oprechte interesse in, en affiniteit met, kinderen van 4-12 jaar en/of jongeren van 12-18 jaar.
• Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
• Je bent goed in het overdragen van kennis en het vertellen van verhalen.
• Je bent bekend met de Rotterdamse schoolpopulaties, kunt werken met diverse niveaus en staat stevig in je schoenen.
• Je bent representatief.
• Je bent energiek, hebt een open houding, kunt makkelijk interactie met de groepen bewerkstelligen.
• Je bent bekend met diverse didactische werkwijzen en kunt daartussen makkelijk schakelen.
• Je bent woonachtig in omgeving Rotterdam.

Wat bieden wij? 
Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende omgeving. Je ontvangt dan een marktconforme vergoeding en wordt uitbetaald via Tentoo.
Ben jij de museumdocent die wij zoeken? Stuur dan je motivatiebrief met CV voor 16 februari 2017 naar de afdeling P&O van het Maritiem Museum naar werkenbij@maritiemmuseum.nl
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Robert Anraad of Maaike Roos op nummer 010 4132680

www.maritiemmuseum.nl

Museum Prinsenhof Delft: Rondleider en/of Museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Nationaal Museum van Wereldculturen: Museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Kröller-Müller Museum| Museumdocent
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.