Historici.nl

Gepubliceerd op 02-12-2014

Vacature: Onderzoeker bij Atria

Atria is hét kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Onder het motto: ‘Sharing the past, debating the present and creating the future’, richt Atria zich op de emancipatie van vrouwen. Dit doen wij door kennisverzameling- en -overdracht, beleidsadvisering en stimulering van het maatschappelijke en politieke debat over de positie van vrouwen.

Atria kent drie afdelingen met in totaal 35 werknemers. De Afdeling Collecties omvat bibliotheek en archief en herbergt daarmee een uitgebreide historische en hedendaagse collectie boeken en documenten over vrouwen en gender wereldwijd. De Afdeling Kennisontwikkeling en Advisering verricht wetenschappelijk en beleidsgericht onderzoek op het gebied van emancipatie, diversiteit en etniciteit en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan verschillende partijen. De afdeling Publieksdiensten is gericht op het actief vertalen van onze kennis een informatie naar breder publiek middels o.a. lezingen, conferenties, kennisdossiers, beeldmateriaal en tentoonstellingen.
Binnen de afdeling Kennisontwikkeling & Advisering zijn wij per direct op zoek naar een:

Onderzoeker

Functie omschrijving:
De onderzoeker initieert, ontwikkelt, coördineert en voert beleidsgericht en wetenschappelijke onderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief, uit naar onderwerpen die aansluiten bij de drie werkgebieden van Atria en in het bijzonder op het onderzoeksgebied Geweld tegen Vrouwen en Meisjes.

Kerntaken:

 • Uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek, zelfstandig of in teamverband, binnen de gestelde tijd en budget.
 • Bijdragen aan de verspreiding van kennis door het vastleggen en presenteren van onderzoeksresultaten in lezingen, presentaties, rapportages, -notities en –adviezen en dergelijke. Bijdragen aan het tot stand komen van het onderzoeksbeleid van het instituut d.w.z. het volgen, signaleren en analyseren van interne en externe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en daarover rapporteren.
 • Onderhouden van het externe netwerk van de afdeling en het instituut.
 • Inhoudelijk bijdragen aan de visie en de standpunten van het instituut.
 • Voeren van initiërende en oriënterende gesprekken voor acquisitie van nieuwe onderzoeksopdrachten met daaropvolgende het opstellen van offertes en plannen voor onderzoeksprojecten.

Functie eisen:

 • Afgeronde relevante WO opleiding.
 • 3-5 jaren ervaring in een vergelijkbare functie met aantoonbare werkervaring op het onderwerp Geweld tegen Meisjes en Vrouwen.
 • Gedegen kennis van kwalitatieve en kwantitatieve (wetenschappelijke) onderzoeksmethoden en methodieken.
 • Gevorderde kennis van het gebruik van Excel en software voor kwalitatieve en kwantitatieve analyse.
 • Beheersing van moderne talen, in het bijzondere Engels en Nederlands.
 • Kennis van of affiniteit met de kennisgebieden van het instituut.
 • Vereiste vaardigheden zijn onder andere kwaliteitsgedreven, resultaatgericht, plannen & organiseren, omgevingsbewust, analytisch vermogen, flexibel en accuraat.

Wij bieden:

Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Salaris conform schaal 10 cao Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening: minimaal € 2.786,- tot maximaal € 4.117,- bruto per maand op basis van 36 uur exclusief vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%. Zeer afwisselend werk in een dynamisch team.

Tot slot:
De sluitingsdatum van de vacature is 31 december 2014. Solliciteren kan uitsluitend via: solliciteren@atria.nl De 1e gesprekken staan gepland in de week van 5 januari 2015.
Voor meer informatie over de functie en het volledige functieprofiel kunt u tot en met 12 december contact opnemen met Antia Wiersma, manager Kennisontwikkeling & Advisering, 020 30 31 500.

Atria hanteert een voorkeursbeleid. Bij gelijke geschiktheid heeft de organisatie de voorkeur voor een zwarte, migranten- of vluchtelingen vrouw.

Wij verzoeken u alleen te solliciteren indien u aan alle functie eisen voldoet.

Acquisitie n.a.v. deze vacature is niet gewenst!

Atria – Archivaris
Door Redactie Historici.nl
Atria – Data- en Informatiemanager
Door Redactie Historici.nl
Vacature: Bibliothecaris bij Atria Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.