Historici.nl

Gepubliceerd op 29-05-2017

Vacature: Onderzoeker Nederlandse Parlementaire Geschiedenis (deadline 14 juni)

Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, Faculteit der Letteren
Vacaturenummer: 23.22.17
Reageer uiterlijk op: 14-06-2017

Werkzaamheden
U verricht historisch-wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse parlementaire geschiedenis van de jaren zeventig (1971-1982) ten behoeve van deel 10 van de serie Parlementaire geschiedenis van Nederland na 1945. Het onderzoek richt zich op het functioneren van parlement en kabinet, geplaatst in nationale en internationale context. Aan de hand van toegespitste onderzoeksvragen bestudeert en analyseert een team van onderzoekers van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) een omvangrijk bronnencorpus, waaronder parlementaire stukken, notulen van de ministerraad en media-verslaggeving. U maakt deel uit van dit onderzoeksteam.

Werkomgeving
De Faculteit der Letteren telt ruim zeshonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de twee facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor circa vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over tien afdelingen.

Wij verwachten

  • een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur Geschiedenis en u bent bij voorkeur gepromoveerd;
  • ervaring met het verrichten van historisch onderzoek;
  • gebleken vaardigheid in het omgaan met deadlines;
  • aantoonbare kennis van de politieke geschiedenis van Nederland vanaf 1945;
  • het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken.

Wij bieden

  • aanstelling: 0,6 – 1,0 fte;
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering;
  • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 2.588,- en € 4.757,- bruto per maand (salarisschaal 10 of 11), op basis van een 38 urige werkweek;
  • het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot en met 31-12-2017, met uitzicht op tijdelijke verlenging. Het invullen van de vacature middels detachering is bespreekbaar; ;
  • het UFO-functieprofiel Onderzoeker niveau 3 of 4 is op deze functie van toepassing.

Kijk voor de volledige vacature en om te reageren op de website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.