Historici.nl

Gepubliceerd op 10-03-2016

Vacature – Onderzoeksassistent Geschiedenis, Radboud Universiteit Nijmegen

U bent werkzaam binnen de afdeling Geschiedenis en ondersteunt de onderzoekers die werkzaam zijn binnen het DANS Klein Data project “Zeelieden en krediet in de negentiende eeuw”. U verzorgt de invoer van (handgeschreven) historische data over de periode 1836-1840 en koppelt deze aan elektronische databases. De omzetting van de handgeschreven data naar de elektronische databases geschiedt volgens vastgestelde regels. In het geval dat bepaalde data niet eenduidig volgens die regels kunnen worden geclassificeerd, signaleert u dat en rapporteert u dit aan de onderzoekers. Ook eventuele opvallende patronen en/of onregelmatigheden in de historische data worden door u gesignaleerd en gerapporteerd. Tevens beoordeelt u of gegevens, die in twee afzonderlijke databases worden opgeslagen, onderlinge verwantschap vertonen en om die reden in een derde (relationele) database bijeen kunnen worden gebracht.

Requirements

  • u beschikt over een afgeronde universitaire opleiding geschiedenis, bij voorkeur sociaaleconomische geschiedenis;
  • u heeft ervaring met het lezen van oud schrift en heeft bij voorkeur een cursus paleografie succesvol afgerond;
  • u heeft aantoonbare ervaring met het analyseren van historisch bronmateriaal en het verwerken van onderzoeksgegevens in elektronische databases;
  • u kunt zelfstandig werken en beschikt over een proactieve instelling;
  • u heeft oog voor detail en werkt zeer secuur.

De deadline voor deze vacature is 15 maart 2016.

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.