Historici.nl

Gepubliceerd op 08-04-2016

Vacature: Project-assistent catalogiseren De Brienne Collectie (m/v)

Het Museum voor Communicatie in Den Haag zoekt een project-assistent (m/v) voor het catalogiseren van de Brienne Collectie, als deel van het internationale onderzoeksproject ‘Signed, Sealed & Undelivered’.

De Brienne Collectie is een unieke verzameling van 2300 nooit bezorgde brieven uit de periode 1689-1707. Dit catalogiseringsproject is een geweldige kans om betrokken te zijn bij een internationaal onderzoeksproject dat wereldwijd media-aandacht heeft getrokken, en biedt je de mogelijkheid vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van informatietechnologie, databasemanagement, metadata-verzameling en vertaling. Voor meer informatie over de Brienne Collectie en het onderzoeksproject, zie www.brienne.org.

Werkzaamheden

Je zult informatie uit de bestaande Nederlandstalige museumcatalogus vertalen naar het Engels, en deze vervolgens overzetten naar een nieuwe database. Alle werkzaamheden vinden plaats in het museum. Leden van het onderzoeksteam zullen je trainen in het hanteren van de museumcatalogus en de database.

Profiel

  • uitstekende beheersing van het Nederlands
  • vermogen Nederlandse teksten naar Engels te vertalen
  • basis computervaardigheden

Aanvullende kwalificaties

  • ervaring in het catalogiseren;
  • kennis van het Frans;
  • ervaring in het omgaan met Microsoft Excel spreadsheets;
  • affiniteit met vroegmoderne geschiedenis en paleografie

De deadline voor deze vacature is 7 mei 2016.
Meer informatie 

Vacature: Redactiemedewerker, Nexus Instituut
Door Redactie Historici.nl
(Senior) historisch onderzoeker m/v
Door Redactie Historici.nl
SKILLNET: Data-assistent historische persoonsgegevens
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.