Historici.nl

Gepubliceerd op 08-05-2017

Vacature: Projectleider Museum Boerhaave (Deadline 31 mei)

Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde. Momenteel is Museum Boerhaave als gevolg van renovatie van het gebouw gesloten. Vanaf het najaar van 2017 laat een geheel heringericht museum de bezoeker kennismaken met de intrigerende wereld van wetenschap. Aan de hand van historische verhalen en objecten komt de bezoeker meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. De bezoeker ontdekt wat ze hebben bereikt en hoe dit van invloed is op de wereld van nu. Met de hernieuwde inrichting maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap en techniek dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen.

Als projectleider tentoonstellingen maak je deel uit van de afdeling Publiek en Presentatie. Je geeft leiding aan tentoonstellingsprojecten, soms meerdere tegelijkertijd en in diverse stadia van ontwikkeling/uitvoering. De projectleider fungeert als operationeel leidinggevende tijdens de projectperiode. Ook bewaakt de projectleider tijdens de looptijd van de tentoonstelling de kwaliteit van het tentoongestelde en stuurt hij/zij op de realisatie van de geformuleerde doelstellingen. De projectleider informeert het afdelingshoofd P&P tijdig en volledig over status en voortgang van de tentoonstellingsprojecten en de ermee samenhangende nevenprogrammering. Hij/zij ontwikkelt en bewaakt hiermee tevens de kwaliteit van het projectmatig werken binnen Museum Boerhaave.

De collega die wij zoeken heeft ervaring met het tegelijkertijd leiden van uiteenlopende projecten die zich in diverse stadia van ontwikkeling/uitvoering bevinden. Hij/zij is in staat om met collega’s van verschillende niveaus samen te werken. We zoeken iemand die zich goed thuis voelt in een dynamische museale wereld. Iemand die gedreven is, creatief, enthousiast en flexibel. Ervaring met tentoonstellingen binnen de museale wereld is een voorwaarde, affiniteit met wetenschap en technologie een grote pre. Wij zijn op zoek naar een:

Projectleider (36 uur per week)

Werkzaamheden
– Vanuit de visie van de organisatie vertalen van tentoonstellingsconcepten naar projectvoorstellen, het opstellen van projectplannen, coördineren van budgetten en planningen en signaleren van knelpunten;
– Adviseren over het tentoonstellingsbeleid en uitwerken daarvan in plannen;
– Uitwerken van projectplannen binnen de kwaliteitseisen van de opdracht;
–  Aansturen, begeleiden en motiveren van een multidisciplinair projectteam;
– Bewaken en sturen op kwaliteit en de gestelde doelen en toetsen opgeleverde projectresultaten aan het projectplan en opstellen eindrapportage;
– Bijdragen aan de kwaliteit van het projectmatig werken binnen Museum Boerhaave;
– Rapporteren aan het Hoofd van de afdeling Publiek en Presentatie;
– Afsluiten en evalueren van het project, inclusief het opstellen van verbeteringen en het zorgen voor een adequate financiële afronding;
– Onderhouden van relaties met externe partijen als ontwerpers en leveranciers.

Profiel
– Relevante opleiding op hbo/wo niveau en affiniteit met wetenschap en technologie;
– Minimaal 3 jaar ervaring met het organiseren van tentoonstellingen;
– Aantoonbare leidinggevende ervaring met projectmatig werken;
– Is resultaatgericht, heeft een gedreven persoonlijkheid en laat zich niet snel uit het veld slaan bij een tegenslag;
– Vloeiend in Nederlands en Engels;
– Een flexibele en professionele werkhouding; stressbestendig

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum CAO. De functie is ingedeeld in schaal 10 en het salaris bedraagt maximaal € 3.810 bruto per maand bij een 36- urige werkweek. Daarnaast bieden wij een vakantietoeslag 8%, een eindejaarsuitkering van 3,15% en een tegemoetkoming in de reiskosten, indien van toepassing. De aanstelling is voor 36 uur per week en geschiedt in eerste instantie van de duur van een jaar.

Informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annelore Scholten, Hoofd afdeling Publiek en Presentatie via annelorescholten@museumboerhaave.nl of tel. 071 -7519958.

Solliciteren
Herken jij je volledig in het profiel? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 31 mei per mail naar: personeelszaken@museumboerhaave.nl, T.a.v. Afdeling Personeelszaken, Marion van Hamersveld o.v.v. Projectleider Tentoonstellingen.

De eerste ronde selectiegesprekken vinden medio juni plaats.

www.museumboerhaave.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.