Historici.nl

Gepubliceerd op 21-03-2016

Vacature: Promovendi Netwerk Nederland – Voorzitter (m/v)

Omdat de huidige voorzitter het PNN rond juni gaat verlaten, zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter. De voorzitter is het externe aanspreekpunt en gezicht van het PNN en dient daarom te beschikken over sterke sociale en communicatieve vaardigheden om ons netwerk te onderhouden en uit te breiden. De voorzitter leidt de vergaderingen (i.e. bestuursvergaderingen en ALV’s), is op de hoogte van ontwikkelingen en bewaakt alle portefeuilles, processen en uitvoering.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je promoveert (als werknemer- of buitenpromovendus).
  • Je bent enthousiast over het PNN en wilt graag (extra) bestuurservaring opdoen.
  • Je bent een teamplayer en bent daarnaast eveneens in staat pro-actief en daadkrachtig op te treden.
  • Je hebt visie en gedrevenheid en kunt dit vertalen naar beleid.
  • Je beschikt over de capaciteit om verbindend op te treden, zowel binnen het bestuur en de vereniging als met (partner)organisaties.
  • Je bent bereid ten minste 1 jaar gemiddeld 6-8 uur per week (vrijwillig) in het PNN te steken. Als je drukke onderzoeks- of onderwijsperiodes hebt, kan van deze tijd in overleg worden afgeweken: je proefschrift gaat voor.
  • Je vindt het leuk mee te denken over en je in te zetten voor kwesties als het bursalenexperiment, de positie van PhD’s op de arbeidsmarkt en de kwaliteit van het Nederlandse promotietraject.

Meer informatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.