Historici.nl

Gepubliceerd op 18-04-2016

Vacature: Redactiemedewerker, Nexus Instituut

Het Nexus Instituut zoekt per 1 juni een redactiemedewerker (tevens eindredacteur) voor 0,8 fte (32 uur) per week.

Wat doe je?
Als eindredacteur assisteer je de hoofdredacteur bij de totstandkoming van alle publicaties van het Nexus Instituut, waaronder met name het cultuurfilosofisch tijdschrift Nexus. Je fungeert als aanspreekpunt voor auteurs en vertalers, zet binnengekomen kopij ter vertaling uit, redigeert de Nederlandstalige kopij en maakt deze persklaar, je beheert de planning van de redactie, waarbij je samenwerkt met een externe vormgever en de overige leden van de redactie. Ook ben je verantwoordelijk voor alle communicatieve uitingen van het Nexus Instituut, waaronder de Leestafel, de website en de digitale nieuwsbrief.

Daarnaast heb je alle Engelstalige uitingen van het Nexus Instituut onder je hoede. Je vertaalt waar nodig teksten van het Nederlands naar het Engels, van korte stukjes op de website tot uitgebreidere brochureteksten en toespraken, redigeert Engelstalige kopij voor de tweetalige uitgaven in de Nexus Bibliotheek-serie en maakt deze persklaar. Je ondersteunt bij de totstandkoming van de activiteiten van het Nexus Instituut. Je levert daartoe zelf of op verzoek van de hoofdredacteur adequate informatie en creatieve ideeën die passen bij Nexus, en vervolgens onderhoud je contacten en coördineer je de (internationale) informatiestroom. Ten slotte wordt van je verwacht dat je in voorkomende gevallen bijspringt bij het uitvoeren van organisatorische en administratieve taken.

Functie-eisen

  • Een uitgesproken affiniteit met de doelstelling, het motto en de wereld van het Nexus Instituut.
  • Een feilloze accuratesse in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels.
  • Aantoonbare ervaring met het vertalen naar en/of schrijven in het Engels.
  • Aantoonbare redactionele ervaring (minstens 2 jaar).
  • Aantoonbare ervaring met het maken en beheren van planningen.

De deadline voor deze vacature is 25 april 2016.
Meer informatie
 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.