Historici.nl

Gepubliceerd op 21-02-2014

Vacature: Stafmedewerker digitale publicaties

Ministerie van Defensie, Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH)

Functieomschrijving:

U verricht bureau- en eindredactiewerk bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Als stafmedewerker digitale publicaties controleert u teksten op stijl en spelling. U ziet erop toe dat alle kopij binnenkomt, voegt deze samen tot een manuscript en maakt dit gereed voor een uitgever of webmaster. U onderhoudt contact met de uitgever en controleert de drukproeven. Ook verleent u ondersteuning bij boekpresentaties en andere activiteiten.

Functie-eisen:

  • U heeft een relevante hbo- of universitaire opleiding.
  • U heeft aantoonbare ervaring blijkend uit redactionele betrokkenheid bij de totstandkoming van (wetenschappelijke) publicaties.
  • U heeft ervaring met het werken binnen een ambtelijke organisatie.
  • U beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
  • Affiniteit met militaire geschiedenis is een pre.
  • U kunt geconcentreerd en nauwgezet werken.
  • U heeft een goede typevaardigheid, bent handig met computers, beschikt over uitgebreide kennis van Microsoft Word en kunt werken met Adobe Acrobat Professional.
  • U kunt werken met deadlines en meerdere ballen tegelijk in de lucht houden.
  • U heeft goede sociale en communicatieve vaardigheden en gevoel voor humor. 

Arbeidsvoorwaarden:

Salarisniveauschaal 8 – 

Minimum salaris € 2263 bruto per maand – Maximum salaris€ 3038 bruto per maand

Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

Salarisomschrijving:

Een boeiende en afwisselende functie binnen de veelzijdige Defensieorganisatie. Naast uw salaris ontvangt u in mei vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering in november van 6,2%. Verder mag u rekenen op minimaal 23 vakantiedagen en uiteraard op vele mogelijkheden voor studiefaciliteiten om uw vakkennis up-to-date te houden.

Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Minimaal aantal uren per week: 38 – Maximaal aantal uren per week: 38

De organisatie – Ministerie van Defensie, Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH):

Het ministerie van Defensie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie.

Defensie vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando’s (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het Commando DienstenCentra (CDC) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO) lijken op werkmaatschappijen. Defensie heeft circa 50.000 medewerkers en is daarmee een van de grotere werkgevers van Nederland. 

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) van het ministerie van Defensie in Den Haag is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het instituut publiceert wetenschappelijke studies, geeft beleidsadviezen, verzorgt onderwijs aan militaire opleidingen en maakt zijn verworven kennis en audiovisueel bezit toegankelijk voor een breed publiek.

Meer informatie over de organisatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.