Historici.nl

Gepubliceerd op 24-04-2014

Vacature: Stage CODART, Den Haag. Deadline 30 april 2014

Bedrijfsinformatie
CODART is een internationaal netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. CODART heeft ruim 600 leden in ca. 40 landen, werkend in 300 musea, variërend van grote (Louvre, Prado, Hermitage) tot kleinere spelers in het veld. Het bureau van CODART is gevestigd in de kantoren van het RKD (Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis) in Den Haag.

Van 18 tot en met 20 januari 2015 organiseert CODART haar internationale jaarcongres voor naar verwachting 140 deelnemers. Het congres vindt plaats in Londen en wordt i.s.m. met The National Gallery en The Wallace Collection georganiseerd. Voor netwerkbijeenkomsten en excursies wordt ook samengewerkt met andere musea, particuliere collecties en kunsthandelaren in Londen.
Zie voor meer informatie over CODART en haar activiteiten: www.codart.nl.

Functieomschrijving
Wij bieden een kijkje in de keuken van een internationale culturele organisatie en in het vakgebied van de conservator. Je ondersteunt de coördinator van het congres bij alle voorbereidende en afsluitende werkzaamheden, zoals het samenstellen van deelnemerslijsten en congresmappen, hotelreserveringen, voorbereiding van excursies, organisatie van lezingen, bijeenkomsten, recepties, evaluatieverslag en het financieel verslag. Je bent aanwezig bij het congres in Londen om de organisatie bij te staan in alle voorkomende hand- en spandiensten en er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Je assisteert tevens bij het up-to-date houden van alle informatie op de CODART-website. Omdat CODART een kleine organisatie is, zal je ook worden ingezet voor andere voorkomende taken.

Profiel student
Een praktisch ingestelde en stressbestendige persoon die systematisch werkt en een hands on mentaliteit heeft. Je kunt zelfstandig werken en hebt veel eigen initiatief. Je hebt een open manier van communiceren en bent een prettige collega. We zoeken een HBO/WO student met aantoonbare culturele interesse. Goede kennis van het Engels is vereist, native speakers are also cordially invited to apply.

Periode
In overleg, onze voorkeur gaat uit naar 1 september 2014 tot 1 februari 2015.

Voltijd-deeltijd
In overleg, onze voorkeur gaat uit naar 32 uur.

Stagevergoeding
In overleg, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Meer informatie
Meer informatie over de stageplek kun je verkrijgen bij Maartje Beekman (congres coördinator), tel. 070 333 9744. Je brief met motivatie en CV ontvangen wij graag voor 30 april 2014 en  bij voorkeur digitaal: events@codart.nl. Of per post: CODART, Postbus 90418, 2509 LK Den Haag.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.