Historici.nl

Gepubliceerd op 16-08-2016

Vacature: stagiair webredactie bij Historici.nl

Voor de website Historici.nl zoeken wij een

Stagiair Webredactie
(16-24 uur per week)

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, toegang tot een grote collectie online onderzoeksmateriaal en publicaties, en een community voor discussie en samenwerking. Historici.nl bevordert kennisdeling, discussie en samenwerking tussen historici en historisch geïnteresseerden. Daarnaast laat de site aan het grote publiek zien dat geschiedenis er toe doet. Historici.nl is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), de beroepsorganisatie van historici, en Huygens ING, maar is redactioneel onafhankelijk.

Taken:

  • Ondersteunen van de webredacteur in het verzamelen, beoordelen en plaatsen van content op de website
  • Het redigeren en zelf schrijven van bijdragen
  • Ondersteuning van het netwerk van correspondenten dat aan de website is verbonden
  • Ondersteuning in de uitvoering van het communicatiebeleid

Gewenst profiel:

  • Student Geschiedenis op academisch niveau
  • Het is een pré als je ervaring hebt met Google Analytics en social media voor professioneel gebruik
  • Analytisch denkvermogen
  • Goede contactuele eigenschappen en initiatiefrijk
  • Enthousiast en organisatorisch sterk
  • Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift

Meer informatie over Huygens ING is te vinden op www.huygens.knaw.nl; over het KNHG op www.knhg.nl. Standplaats van de stage is Amsterdam.

We zoeken per 1 november een stagiair die minimaal 2 dagen per week beschikbaar is, voor een periode van ten minste drie maanden. In overleg kan er een stageopdracht opgesteld worden.

Heb je belangstelling? Stuur een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 12 september 2016 naar Kayleigh Goudsmit, Web-/eindredacteur Historici.nl: kayleigh.goudsmit@huygens.knaw.nl.

De gesprekken vinden plaats in week 38. NB: de gesprekken zullen plaatsvinden in Den Haag, waar het Huygens ING en het KNHG tot eind september gevestigd zijn.

Geen gevonden
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.