Historici.nl

Gepubliceerd op 14-12-2015

Vacature: Stagiair(e)s “Verbalen en Mailrapporten van het Ministerie van Koloniën (1814-1920)”

Het Nationaal Archief en IISG zoeken nog twee talentvolle Stagiair(e)s “Verbalen en Mailrapporten van het Ministerie van Koloniën (1814-1920)”.

Stage beschrijving:
Bij deze stage moet veel materiaal worden onderzocht bij het Nationaal Archief in Den Haag. Er moeten verbalen en mailrapporten van het Ministerie van Koloniën (1814-1920) door worden genomen op het onderwerp slavernij.  Indien gewenst kunnen mogelijkheden worden verkend om (delen van) het onderzochte materiaal te gebruiken voor scriptieonderzoek (waarvoor dan individuele afspraken gemaakt worden).

Taken:

  • doorzoeken van digitaal materiaal
  • het bezoeken van archiefinstellingen en het doornemen van de relevante archieven
  • het aanleggen van een databestand waarin de gevonden informatie wordt opgenomen
  • het schrijven van een rapport van het gedane onderzoek
  • het schrijven van een stageverslag

Functie-eisen
Geschiedenisstudie in Masterfase met aantoonbare interesse in koloniale geschiedenis
Kennis van en ervaring met databaseprogramma’s strekt tot aanbeveling

Arbeidsvoorwaarden
De stagevergoeding bedraagt € 250, – bruto per maand bij een full time stage. De duur van de stage is drie tot vier maanden het aantal dagen per week is in overleg. Een eventuele vergoeding voor de kosten woon- werkverkeer is mogelijk.

Je kunt solliciteren naar deze functie tot en met 10 januari 2016.

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.