Historici.nl

Gepubliceerd op 25-11-2021

Studiezaalmedewerker Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen zoekt een:

Studiezaalmedewerker

(32 uur per week)

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) is het regionale archief van de gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Weesp. Het RHCVV bewaart en beheert de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, de Bilt en Weesp. Daarnaast bezit het RHCVV een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Het RHCVV beheert niet alleen oudere archieven, maar is in navolging van de archiefwet en regelgeving ook toezichthouder van de aangesloten gemeenten voor archief en informatiebeheer.

Het beheren en toegankelijk maken van archieven gaat inmiddels verder dan de papieren collectie ontsluiten en waar nodig digitaliseren. Steeds vaker zijn archieven digitaal, die wij opslaan in een e-depot. Ook verzoeken tot inzage van archieven worden steeds vaker digitaal afgehandeld, waarbij de aanvrager verwacht zijn informatie digitaal geleverd te krijgen. Het RHCVV breidt de komende jaren deze digitale dienstverlening voor zowel de burger als ambtenaar steeds verder uit.

Wat ga je doen?

Als medewerker studiezaal ben je samen met jouw collega studiezaalmedewerkers het eerste aanspreekpunt vanuit het RHCVV voor ambtenaren en burgers met informatieverzoeken, van onderzoekers en genealogen tot aannemers en notarissen. De studiezaalmedewerker informeert en begeleidt bezoekers op onze studiezaal en beantwoordt informatieverzoeken die we telefonisch, per chat en per e-mail ontvangen: je maakt voor de uitoefening van je werk gebruik van specifieke archiefbeheersystemen en ook onze website is een belangrijke schakel in de dienstverlening. Naast de studiezaal in Breukelen is er ook een studiezaal in Weesp. Je zult wisselend en volgens een rooster op beide locaties werkzaam zijn. Een paar keer per maand is de studiezaal ’s avonds geopend. Daarnaast ondersteun je bij publieksactiviteiten, soms ook buiten reguliere kantoortijden. Thuiswerken is in deze functie niet mogelijk. Je werk houdt onder meer het volgende in:

 • Je verzorgt de (digitale) dienstverlening; je begeleidt bezoekers en geeft voorlichting over het optimaal gebruik van de collectie, zowel op de studiezaal als per e-mail, telefoon en chat
 • Je licht archiefstukken uit het depot en plaatst ze ook weer terug
 • Begeleiding op studiezaal is een belangrijk onderdeel van je werk
 • Je levert een actieve bijdrage aan de verbetering van de (digitale) dienstverlening
 • Je levert input voor periodieke managementrapportages
 • Je bent proactief in het delen van kennis binnen het team dienstverlening
 • Je ondersteunt bij de vakinhoudelijke begeleiding van onze vrijwilligers
 • Je doet (beperkt) archiefonderzoek in opdracht.

Wie ben je en wat heb je in huis?

 • Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau en je hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie. Archivistiek B of een gelijkwaardige opleiding is een pre
 • Kennis van en ervaring met MAIS Flexis of vergelijkbare programma’s en je kunt goed uit de voeten met MS-Office programma’s (Word en Excel)
 • Je beheerst oud-schrift of je bent bereid een cursus paleografie te volgen
 • Je hebt affiniteit met de Nederlandse geschiedenis en die van de regio.

Wat breng je verder mee?

Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte houding. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk met mensen te werken. Je bent flexibel, stressbestendig en hebt relativeringsvermogen. Communicatie is iets waar je sterk in bent, zowel in woord als in schrift. Je werkt secuur en resultaatgericht. Je kan goed samenwerken en tegelijk ook goed zelfstandig uitvoering geven aan taken. Je deelt graag kennis met zowel je collega’s als bezoekers.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een prettige werkomgeving met 14 enthousiaste en betrokken medewerkers en 20 vrijwilligers. Het RHCVV heeft een klantgerichte en resultaatgerichte, informele werksfeer.

Je start met een tijdelijke aanstelling van een jaar voor 26 uur per week, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 3.176,- bruto per maand (functieschaal 7, CAO gemeenten) bij een volledige werkweek van 36 uur.

Het RHCVV is een gemeenschappelijke regeling van de vier aangesloten gemeenten en volgt daarmee de CAO gemeenten. We bieden je goede flexibele arbeidsvoorwaarden. Met het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% bovenop jouw salaris kun je bijvoorbeeld zelf bepalen hoe en wanneer je je vakantiegeld en eindejaarsuitkering wilt laten uitbetalen, of dat je het voor vitaliteit wilt inzetten of extra verlof kunt kopen.

Vragen?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Annick Kothuis, coördinator dienstverlening via info@rhcvechtenvenen.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur Recruitment gemeente Stichtse Vecht, via 06 58 07 63 36 (ma, di, do, vr, ook via WhatsApp). Kijk voor meer informatie over het RHCVV op: rhcvechtenvenen.nl

Solliciteren

Ben jij de collega die wij zoeken? Reageer dan uiterlijk woensdag 15 december 2021 via het online sollicitatieformulier met je sollicitatiebrief en cv. De eerste selectiegesprekken worden in overleg gepland in de week van 20 december.

Nu solliciteren

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en gemeente Stichtse Vecht onderschrijven de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.