Historici.nl

Gepubliceerd op 12-08-2016

Vacature: twee Archivisten Dordrechts Museum

Archivist Dordrechts Museum

Dordrecht / 32 uur per week

Door de pensionering en het vertrek van een medewerker is het Regionaal Archief Dordrecht, onderdeel van het Dordrechts Museum op zoek naar twee archivisten.

Je werkzaamheden
Je maakt archieven en collecties toegankelijk ten behoeve van historisch onderzoek. Aan de hand van het archiefonderzoek verstrek je informatie uit de archieven en collecties aan derden. Dit doe je onder meer door het schrijven van publieksvriendelijke en wetenschappelijke teksten voor historische en vakinhoudelijke publicaties.

Daarbij lever je als archivist niet alleen een actieve bijdrage vanuit het vakgebied aan tentoonstellingen en andere publieksgerichte projecten en activiteiten die onder de paraplu van het Dordrechts Museum worden ontwikkeld. Je levert ook een bijdrage aan het actualiseren van het beleid voor het beheren, verwerven en beschikbaar stellen van (digitale) archieven en collecties binnen het Regionaal Archief Dordrecht.

Je profiel

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau en het diploma archivistiek B.
  • Je hebt een gedegen kennis van het beheren en ontsluiten van (digitale) archieven.
  • Je hebt ervaring met het verrichten van archiefonderzoek.
  • Je hebt ervaring met het schrijven van publieksvriendelijke en wetenschappelijke teksten.
  • Je hebt ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen en andere educatieve projecten. 
  • Je bezit goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Je bent een teamspeler die ook zelfstandig goed uit de verf komt. Afwachten is niets voor jou, uitdagingen pak je gelijk aan. Jouw probleemoplossend vermogen komt hierbij goed van pas. Je bent analytisch ingesteld en werkt accuraat. Daarnaast wil je een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie en heb je ervaring met projectmatig werken.

Ons aanbod
De salarisindicatie bedraagt maximaal 3.697,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding. De gemeente Dordrecht is een moderne werkgever en kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, opleiding en ontwikkeling, verlofregelingen enz.

Je plek in de organisatie
Met als missie tonen, leren, vermaken, verbazen, ontmoeten en inspireren verbindt het Dordrechts Museum geschiedenis en kunst met maatschappelijke en artistieke actualiteit. De organisatie (80 fte) is een archief, museum en laboratorium tegelijk en programmeert zowel binnen als buiten de muren van haar gebouwen. Het Dordrechts Museum biedt niet alleen een eigen programma aan maar reageert op vragen uit de stad en werkt nauw samen met culturele en maatschappelijke organisaties. Het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn, het Hof van Nederland en het Regionaal Archief Dordrecht maken onderdeel uit van de organisatie Dordrechts Museum.

Het Regionaal Archief Dordrecht is de archiefbewaarplaats van de gemeente Dordrecht en twaalf gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid. Het Regionaal Archief Dordrecht speelt een belangrijke rol bij de programmering van historische tentoonstellingen, evenementen en (educatieve) activiteiten.

Belangstelling?
Je kunt alleen online solliciteren. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met Teun de Bruijn (stadsarchivaris/coördinator archief), op telefoonnummer 078 -770 53 11.

Vacature: Conservator Dordrechts Museum
Door Redactie Historici.nl
Conservator 19e eeuw Dordrechts Museum
Door Redactie Historici.nl
Dordrechts Museum| Medewerker Educatie & Publieksinformatie
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.