Historici.nl

Gepubliceerd op 13-05-2016

Vacature: Universitair docent Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis, Radboud Universiteit

Als universitair docent maakt u deel uit van de leerstoelgroep Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis van de afdeling Geschiedenis. U ontwikkelt en verzorgt onderwijs op het gebied van de sociaal-economische geschiedenis, op bachelor- als masterniveau en zowel in het Nederlands als in het Engels. U voert onderwijsondersteunende taken uit, draagt actief bij aan vernieuwing van het curriculum en verzorgt managementtaken binnen de afdeling Geschiedenis. U verricht onderzoek op het gebied van de historische demografie, in het bijzonder na 1800. U bent goed op de hoogte van de bronnen en moderne onderzoekstechnieken op dit terrein. Daarnaast wordt van u verwacht dat u projectvoorstellen schrijft en een bijdrage levert aan de verwerving van extern gefinancierde onderzoeksopdrachten. Bovendien begeleidt u wetenschappelijk personeel inhoudelijk bij de uitvoering van onderzoek en neemt u deel of geeft u leiding aan werkgroepen, commissies en/of projectteams binnen de afdeling, faculteit of universiteit.

Requirements

  • u bent een (bijna) gepromoveerd historicus, met als specialisatie historische demografie;
  • u bent een creatief en productief onderzoeker, wat blijkt uit publicaties in toonaangevende tijdschriften;
  • u beschikt over een (inter)nationaal netwerk van wetenschappelijke contacten en hebt ambitie op het gebied van het onderzoek. Dit kunt u aantonen met publicaties en initiatieven;
  • u beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten;
  • u heeft een ruime ervaring in het verzorgen van universitair onderwijs op diverse niveaus en u hebt ervaring met de begeleiding van scripties, zowel op bachelor- als masterniveau;
  • u bent in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of u bent in staat die binnen twee jaar te behalen;
  • u beschikt over een uitstekende beheersing van de Engelse taal (C2 niveau), zowel in woord als geschrift;
  • indien het Nederlands niet uw moedertaal is,beheerst u dit wel op C1 niveau, of u bent bereid zich dit binnen twee jaar eigen te maken.

De deadline voor deze vacature is 1 juni 2016.
Meer informatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.