Historici.nl

Gepubliceerd op 20-05-2014

Vacature: Universitair Docent Vaderlandse Geschiedenis

Bij de sectie Vaderlandse Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden is per 1 augustus 2014 plaats voor een enthousiaste historicus met als specialisatie 19e – 20e eeuwse Nederlandse en politiek-culturele geschiedenis. De aanstelling (30,4 uur per week) is tijdelijk voor de duur van 1 jaar.

De werkzaamheden

 • Het verzorgen van onderwijs op het gebied van de 19e en 20e-eeuwse Nederlandse en internationale politiek-culturele geschiedenis, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Het verrichten van onderzoek op het gebied van de moderne Nederlandse en/of politiek-culturele geschiedenis, in het kader van het Onderzoeksinstituut Geschiedenis.
 • Werving van onderzoeksubsidies bij nationale en internationale instellingen.

Uw profiel

 • Voltooid promotieonderzoek inzake een onderwerp uit de Nederlandse dan wel politiek-culturele geschiedenis van de moderne tijd.
 • Aantoonbare onderwijservaring en didactische kwaliteiten en ruime ervaring in het verzorgen van universitair onderwijs.
 • Aansluiting van de onderzoeksinteresse bij de onderzoeksgroep Politieke Cultuur en Nationale Identiteit.
 • Creatief en productief onderzoeker, blijkend uit regelmatige publicaties.
 • Ontwikkeling van onderzoeksaanvragen in het kader van Politieke Cultuur en Nationale Identiteit strekt tot aanbeveling.
 • Goede beheersing van het Nederlands.
 • Goede actieve beheersing van het Engels met het oog op het onderwijs in de MA-fase.
 • Bereidheid initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat zij in het bezit zijn van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO). Indien de beoogde kandidaat hierover nog niet beschikt, dan dient hij of zij bereid te zijn deze binnen 2 jaar te behalen.

Wij bieden

De aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor de duur van één jaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.427 (schaal 10) en maximaal €4.462 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek.

De Universiteit Leiden biedt medewerkers een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) en een vakantie-uitkering (8%). Daarnaast is het mogelijk om via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden te kiezen voor arbeidsvoorwaarden op ‘maat’. Meer informatie over arbeidsvoorwaarden vindt u op: www.medewerkers.leidenuniv.nl.

Informatie

Nadere inlichtingen over deze functie zijn te verkrijgen bij Prof. dr. H. te Velde, h.te.velde@hum.leidenuniv.nl, tel. 071 – 527 2697 (bgg: 071-562 3963 (thuis).

Voor meer informatie over het Instituut voor Geschiedenis: http://www.hum.leiden.edu/history/

Solliciteren

Sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, ideeën voor onderzoek en een exemplaar van een sleutelpublicatie, onder vermelding van het vacaturenummer kunt u tot uiterlijk 30 mei 2014 sturen naar: vacaturesgeschiedenis@hum.leidenuniv.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.