Historici.nl

Gepubliceerd op 16-02-2016

Vacature: Vrijwilliger/Redacteur (Stichting Erfgoed; Deadline 28 februari 2016)

De Stichting Erfgoed is uitgever van het onafhankelijke Vlaams-Nederlandse periodiek Erfgoed van Industrie en Techniek, tijdschrift voor industriecultuur, dat 4x per jaar verschijnt. Het tijdschrift begint aan haar 25e jaargang. Daarnaast is de website www.erfgoed.org recent in ontwikkeling en organiseert de stichting met partners jaarlijks de Vlaams-Nederlandse Ontmoetingsdag voor Industriële Archeologie, dit najaar in Nederland.

Het tijdschrift kent thematische en algemene uitgaven. De inhoud wordt bepaald en samengesteld door de gemeenschappelijke redactie uit Nederland en Vlaanderen. Voor de verdere profilering van het tijdschrift zoeken wij per 1 maart 2016 een

Redactielid van het Vlaams-Nederlandse kwartaaltijdschrift Erfgoed van Industrie en Techniek

Als vrijwilliger participeer je zoveel mogelijk in het redactieproces van Erfgoed. Als Masterstudent geschiedenis of net afgestudeerde historicus met interesse voor het maken van tijdschriften, kun je hiermee je netwerk vergroten en ervaring opdoen die nuttig is bij het vinden van een plek op de arbeidsmarkt.

Taken

  • Je houdt de database van publicaties bij, onderhoudt contacten met redactieleden, auteurs en recensenten en helpt bij het werven en redigeren van bijdragen voor tijdschrift en website.
  • Je maakt kennis met aspecten en activiteiten van een gespecialiseerd tijdschrift met website, inclusief bureau- en eindredactie.
  • Je helpt mee de bekendheid van het tijdschrift (en bijbehorende website) Erfgoed in Vlaanderen en Nederland verder te vergroten.

Gewenst profiel

  • Afgestudeerd op academisch niveau (einde Bachelor of Master) met als studierichting geschiedenis en/of afstudeerrichting Tijdschriftstudies, MA Redacteur/Editor of Master Science & Communication.
  • Aantoonbare interesse in één of meer van de volgende vak- en aandachtsgebieden: industrieel erfgoed, industriële archeologie, economische en sociale geschiedenis, techniekgeschiedenis.
  • Analytisch denkvermogen.
  • Goede contactuele eigenschappen en initiatiefrijk.
  • Enthousiast en organisatorisch sterk.
  • Goede beheersing van het Nederlands in woord en geschrift.

We zoeken een vrijwilliger die minimaal 2 dagen per maand beschikbaar is. Activiteiten zijn niet locatiegebonden.

Heb je belangstelling? Stuur een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 28 februari 2016 naar Jurr van Dalen, voorzitter bestuur via het aangegeven emailadres. Informatie via Ir. Cor van Eldik, secretaris bestuur, eveneens bereikbaar via het emailadres erfgoed@duurzaam.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.