Historici.nl

Gepubliceerd op 14-07-2015

Vacature: Wetenschappelijk medewerker Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 – KU Leuven

Website van de eenheid

Functie

Voor onderwijs (50%) sta je in voor de didactische ondersteuning van de colleges die worden verzorgd door de docenten van de onderzoeksgroep ‘Cultuurgeschiedenis vanaf 1750’. Je begeleidt onderzoeksopdrachten van studenten in de bachelor en de master. Je bent betrokken bij de correctie van papers en examens.
Je verricht onderzoek (50%) op het terrein van de cultuur- of wetenschapsgeschiedenis, in overleg met de stafleden van de groep.

Profiel

  • Je bent Master in de Geschiedenis (of wordt dit in september 2015) en hebt aantoonbare interesse in de cultuurgeschiedenis vanaf 1750.
  • Je hebt goede redactionele, organisatorische, didactische en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent een gedreven en getalenteerd onderzoeker.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling van één jaar. Het onderdeel voor onderwijs (50%) is mogelijk verlengbaar.
Sollicitatiegesprekken gaan door op maandag 10 augustus.

Interesse

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Kaat Wils, tel.: +32 16 32 49 71, mail: kaat.wils@arts.kuleuven.be of prof. dr. Tom Verschaffel, tel.: +32 56 24 61 41, mail: tom.verschaffel@kuleuven-kulak.be.

Solliciteren voor via deze link.

Meer informatie op de website van de KU Leuven
online sollicitatietoepassing

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.