Historici.nl

Gepubliceerd op 05-03-2020

Vakreferent voor International Studies, Urban Studies en Liberal Arts and Sciences

Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt per 1 mei 2020 een

Vakreferent voor International Studies, Urban Studies en Liberal Arts and Sciences

De werkzaamheden
De afdeling Faculty Liaison & Diensten zoekt een vakreferent die een brug vormt tussen de UBL en medewerkers en studenten van de opleidingen International Studies, Urban Studies en Liberal Arts and Sciences bij het Leiden University College (LUC) van de Faculteiten Geesteswetenschappen en Governance & Global Affairs. Het onderwijs en onderzoek binnen deze domeinen is sterk inter- en multidisciplinair. Het duiden van mondiale politieke, economische en culturele kwesties vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw vormt hierbinnen een belangrijke rode draad.

Bij International Studies en Urban Studies neemt de geesteswetenschappelijke benadering een prominente rol in binnen deze bestudering. Vanuit het LUC wordt er binnen de bachelor Liberal Arts and Sciences: Global Challenges daarnaast ook geput uit andere academische disciplines (rechten en de betàwetenschappen). Als vakreferent treedt u op als partner voor onderzoekers en docenten van deze opleidingen en draagt u zorg voor de collectievorming en cursussen informatievaardigheid voor bovengenoemde domeinen. Daarnaast werkt u, vanuit uw deskundigheid en innovatieve instelling, nauw samen met collega-vakreferenten en specialisten van de UBL op het gebied van auteursrechten, datamanagement en Open Science. Tot uw werkzaamheden behoren:

 • Het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk binnen de bovengenoemde opleidingen en met collega’s binnen en buiten de UBL;
 • Afstemmen van de collecties en andere informatiediensten voor deze domeinen op de informatiebehoefte bij onderwijs en onderzoek en het uitbouwen van de UBL-collecties;
 • Budgetbeheer van de toegewezen collectiebudgetten;
 • Het ontwikkelen, organiseren en geven van gespecialiseerde instructies en cursussen op het gebied van informatievaardigheid;
 • Informatievoorziening en voorlichting over diensten van de UBL in het algemeen;
 • Initiëren van nieuwe diensten en meewerken aan de ontwikkeling daarvan;
 • Binnen de afdeling FLD bijdragen leveren aan de analyses van collecties en het gebruik ervan.

Profiel
Voor deze functie is het van belang dat u communicatief en digitaal vaardig bent, analytisch sterk, adviesvaardig, proactief, resultaatgericht en flexibel. Verder zijn we op zoek naar iemand met een:

 • Relevante master binnen de geesteswetenschappen (met focus op de moderne tijd). Een master op het gebied van International Relations is een pre;
 • Aantoonbare interesse in en bij voorkeur werkervaring in de bibliotheek- en informatiesector;
 • Bekendheid met het onderwijs- en onderzoeksproces  binnen de geesteswetenschappen en/of liberal arts and sciences ;
 • Innovatieve instelling met aantoonbare kennis van en ervaring met digitale toepassingen in de wetenschappelijke informatievoorziening in onderwijs en onderzoek;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Aantoonbare didactische vaardigheden en een klantgerichte instelling.

Beschrijving organisatie
De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt  voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

Wij bieden
Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Daarna behoort bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op onze website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u  contact opnemen met Hetty Verhagen, hoofd Faculty Liaison & Diensten, h.m.w.j.verhagen@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 6338.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 16 maart 2020 per e-mail worden gericht aan VacaturesPenOServices@bb.leidenuniv.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.