Historici.nl

Gepubliceerd op 12-01-2023

Vakspecialist Religiewetenschap & Geschiedenis (0,8 – 1,0 FTE)

Ligt je passie bij het ondersteunen van kwalitatief onderzoek en onderwijs? Word dan dé schakel tussen onderzoek, onderwijs en de universiteitsbibliotheek.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Ligt je passie bij het ondersteunen van kwalitatief onderzoek en onderwijs? Floreer jij in een positieve en dynamische omgeving met vrijheid om je werkweek in te delen? De Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een vakspecialist Religiewetenschap en Geschiedenis die dé schakel tussen onderzoek, onderwijs en de universiteitsbibliotheek kan zijn.

Je gaat werken binnen de sector Academic Services van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Onze sector levert diensten voor de ondersteuning van onderwijs en onderzoek, afgestemd op de behoeften van onderzoekers, docenten en studenten. De afdeling werkt resultaatgericht. Dat houdt in dat je veel vrijheid hebt om je werk zelf in te delen.

Wat ga je doen?
Je bent het eerste aanspreekpunt namens de bibliotheek voor de medewerkers en studenten van de faculteit Geesteswetenschappen, in het bijzonder Religiewetenschap en Geschiedenis. Je adviseert onderzoekers, docenten en studenten over de bibliotheekcollecties, informatievaardigheden, en alles wat betrekking heeft op wetenschappelijke communicatie, zoals open access, onderzoeksdata, en auteursrechten rond publiceren en delen. Je vertaalt hun wensen en behoeften naar dienstverlening vanuit de bibliotheek.

Je bent verantwoordelijk voor de selectie van relevante literatuur en bronnen voor Religiewetenschap en Geschiedenis, in overleg met onderzoekers van de faculteit. Je geeft studenten en onderzoekers (vakspecifieke) informatievaardighedentrainingen. Ook zorg je ervoor dat onderzoekers, docenten en studenten goed geïnformeerd zijn over de diensten van de bibliotheek. Bij dit alles zul je nauw samenwerken met collega’s binnen onze sector Academische Diensten en met collega’s van andere afdelingen binnen de bibliotheek.

FUNCTIE-EISEN

  • Je hebt een masterdiploma in een relevant vakgebied en bij voorkeur enkele jaren werkervaring;
  • Je hebt een brede wetenschappelijke interesse;
  • Je kunt je verplaatsen in het perspectief van de academische onderzoeker, docent en student en hebt goede adviesvaardigheden;
  • Je bent sterk in het overbrengen en delen van kennis, zowel aan groepen als individueel en hebt bij voorkeur enige ervaring in een educatieve omgeving;
  • Je hebt affiniteit met wetenschappelijke communicatie in een academische omgeving en bent bekend met open science.

Deze functie vraagt om sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals: klantgericht, analytisch vermogen, resultaatgericht, netwerker en teamspeler. Je hebt een uitstekende beheersing van het Engels. Voor internationale kandidaten vragen wij een minimale beheersing van de Nederlandse taal (niveau B2) of de bereidheid dit te leren.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8-1,0 fte) voor de duur van een jaar – met bij goed functioneren – uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt – afhankelijk van je opleiding en ervaring en de specifieke taken die je gaat uitvoeren – minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten). Je ontvangt een laptop en smartphone vanuit de UB. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

WERKGEVER

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrechtwerken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. De UU heeft sterke ambities op het gebied van open science.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

ADDITIONELE INFORMATIE

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sven Raeymaekers (Afdelingshoofd Academic Services) via 06 43 60 43 73 of s.a.f.raeymaekers@uu.nl.

Solliciteren

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.