Historici.nl

Gepubliceerd op 29-06-2021

Van Gogh Museum: Assistent Conservator

‘Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’. Al onze collega’s leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en we staan open voor wat er gebeurt om ons heen. We lopen graag voorop en werken daarbij intensief samen met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Voor onze afdeling Collectie & Onderzoek zijn wij op zoek naar een

Assistent Conservator

36 uur per week

Binnen de afdeling Collectie & Onderzoek werken veertien medewerkers aan de collectie, onderzoek en tentoonstellingen van het Van Gogh Museum in Amsterdam en De Mesdag Collectie in Den Haag. De afdeling werkt nauw samen met andere afdelingen en externen. De Assistent Conservator verricht (kunsthistorische) werkzaamheden ten behoeve van het team van conservatoren, zodanig dat er een bijdrage wordt geleverd aan het in de praktijk brengen van het collectie-, onderzoeks- en tentoonstellingsbeleid.

Wat ga je doen?
Je komt te werken in een ambitieuze en collegiale omgeving, waarbij je de volgende taken en verantwoordelijkheden hebt:

 • Het coördineren van de werkzaamheden omtrent kunstbewegingen, aanwinsten, restauraties, en nieuwe lijsten.
 • Het uitdenken en begeleiden van veranderingen in de opstelling van de vaste collectie.
 • Het bijhouden van de kunstmarkt en het verrichten van kunsthistorisch en/of marktonderzoek; ten behoeve van potentiële aanwinsten zoals geformuleerd in het Collectieplan.
 • Het coördineren van online publicatie van delen van de collectie, inclusief nieuwe aanwinsten.
 • Het inhoudelijk ondersteunen van conservatoren bij tentoonstellingsprojecten, collectiepresentaties en onderzoek.
 • Het inhoudelijk representeren van het museum (rondleidingen, ontvangsten, lezingen).
 • Het beantwoorden van vragen op het gebied van de collectie.
 • Het begeleiden van kunsttransporten als koerier.
 • Het meedenken over social media posts.
 • Het coördineren van fotografie van tentoonstellingen en vaste collectie.

Wie ben jij?
Wij zoeken een inhoudelijk, communicatief en organisatorisch sterke en nieuwsgierige collega die goed overzicht kan bewaren binnen de verschillende werkzaamheden. Je bent een teamspeler maar kunt je taken zelfstandig uitvoeren. Je houdt van de dynamiek van een levendige baan en omgeving en bent goed in staat vele ballen tegelijk hoog te houden. Verder verwachten wij:

 • Een afgeronde universitaire master Kunstgeschiedenis met als aandachtsgebied de westerse kunst uit de periode 1840-1914. Een afgeronde master Museumconservator is een pre.
 • Relevante museale ervaring.
 • Publicaties op het relevante aandachtsgebied zijn een pre.
 • Kennis van de internationale kunsthandel en het veilingwezen.
 • Kennis van en ervaring met het werken met AdLib Museum+ (collectieregistratie systeem) is een pre.
 • Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van het Frans is een pre.

Waar kom je terecht?
In hartje Amsterdam kom je in een sociale en uitdagende werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière. De Museum CAO is van toepassing. Deze rol valt in schaal 9. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 2.840,- en € 3.710,- bruto per maand op basis van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, museumkaart en gezondheidsregeling.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdf-bestand) graag vóór maandag 5 juli 2021. Mocht je nog meer willen weten, kun je terecht bij Fleur Roos Rosa de Carvalho (Senior Conservator prenten en tekeningen), 06 52751929. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 9 juli 2021.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie van mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Trainee Collectie & Onderzoek – Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Werkstudent: Publieksmedewerker Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Educator Volwassenen – Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.