Historici.nl

Gepubliceerd op 21-10-2019

Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge Manager

De Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. (Stichting verzorging Duitse oorlogsgraven) is een in Duitsland gevestigde organisatie zonder winstoogmerk die internationaal werkzaam is op het gebied van verzorging van oorlogsgraven, historisch-politiek onderwijs en herdenkingscultuur.

Werkt u graag met jonge mensen, heeft u goede communicatieve vaardigheden en organisatietalent? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zoeken voor de Internationale Jugendbegegnungs- und Bildungsstätte (JBS) (Internationaal jeugdontmoetings- en onderwijscentrum) in
Ysselsteyn, Nederland vanaf 1 februari 2020 een

Manager (m/v/x)

voor het strategisch en algemeen organisatorisch huishoudelijk beheer en de kwaliteitsgerichte verdere ontwikkeling van het onderwijsaanbod.

JBS Ysselsteyn ligt vlakbij de grens op het terrein van de grootste Duitse oorlogsbegraafplaats van Nederland. Schoolklassen en groepen jeugd uit Duitsland en Nederland bezoeken de JBS en houden zich intensief bezig met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vanuit een grensoverschrijdend perspectief. Onderwijs op het gebied van mensenrechten en democratie vormt een aanvulling op het programma. De vereniging “Vrienden van Ysselsteyn” is bezig met de bouwplannen voor een bezoekerscentrum op het terrein van de oorlogsbegraafplaats.

Uw taken omvatten het resultaat- en kostengeoriënteerde beheer van het JBS-programma, evenals de werving, het managen en de doorontwikkeling van medewerkers, vrijwilligers, eremedewerkers en honoraire officials. Uw activiteiten omvatten ook doelgroepgerichte public relations en actieve groepsaanwerving, samenwerking met scholen en buitenschoolse verantwoordelijken voor jeugd- en volwassenenonderwijs alsmede het netwerken met leidende figuren in het historisch-politieke onderwijs en herdenkingswerk in Nederland en Duitsland.

Wij zijn op zoek naar een veerkrachtige persoonlijkheid met enkele jaren relevante beroepservaring en gedegen kennis van de recente Europese geschiedenis. Interculturele vaardigheden en kennis van de Nederlandse bestuurlijke structuren zijn wenselijk. De bereidheid om af en toe een zakelijke reis te maken en in het weekend te werken, een rijbewijs categorie B en zakelijke vlotte taalvaardigheid in het Duits, Nederlands en Engels zijn een vereiste.

De basisvoorwaarde is dat men zich kan identificeren met de taken, doelen en het vriendschapsvormende idee van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.

U werkt op de vestiging Ysselsteyn onder seizoensafhankelijke variabele arbeidstijdomstandigheden. De vergoeding is gebaseerd op de TVöD-BUND (collectieve CAO voor de publieke sector in Duitsland) (EG 11). Als u geïnteresseerd bent, horen we graag van u. Stuur uw gekwalificeerde sollicitatie per e-mail, vervat in een pdf-bestand (max. 7 MB), uiterlijk op 30 oktober 2019 naar bewerbung-gb@volksbund.de of per post aan de
Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e. V.,
Afdeling Personeel,
Werner-Hilpert-Straße 2, 34117 Kassel.

U wordt verzocht geen sollicitatiedossiers en originele documenten toe te zenden, aangezien de documenten zullen worden vernietigd nadat de selectieprocedure is afgerond in overeenstemming met de voorschriften inzake gegevensbescherming.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.