Historici.nl

Gepubliceerd op 07-04-2017

Wetenschappelijk docent/ onderzoeker medische geschiedenis (Deadline 19 april)

Vacaturenummer: 14.04.17.TG
Afdeling: Maatschappelijke Gezondheidszorg
Categorie: Wetenschap en O&O
Dienstverband: 18 tot 36 uur per week
Plaatsingsdatum: 5 april 2017
Sluitingsdatum: 19 april 2017

Functie-inhoud 
Als wetenschappelijk docent/onderzoeker Medische Geschiedenis richt u zich op:
• Het (mede) opzetten en verzorgen van onderwijs aan medische studenten over de volle breedte van de Medische geschiedenis.
• Het (mede) opzetten van en bijdragen aan  een onderzoeksprogramma op het gebied van de Medische Geschiedenis dat uitzicht biedt op internationale profilering. 

Werkomgeving 
Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De subafdeling Medische Geschiedenis verzorgt onderwijs aan medische studenten in Rotterdam, Groningen en Leiden. Op dit moment vindt een heroriëntatie van het onderzoeksprogramma plaats, waarbij het accent zal komen te liggen op de moderne en contemporaine geschiedenis van de Nederlandse volksgezondheid en gezondheidszorg in internationale context. De subafdeling Medische Geschiedenis werkt nauw samen met de subafdeling Ethiek en Filosofie van de Geneeskunde. Beide subafdelingen zijn momenteel bestuurlijk ondergebracht bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg.   

Profiel   
U heeft bewezen kwaliteiten als onderzoeker op een deelgebied van de medische geschiedenis, blijkend uit een academische promotie en publicaties in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften. U heeft uitstekende didactische kwaliteiten, ervaring met het geven van onderwijs en bent in staat om onderwijs te geven over de volle breedte van de medische geschiedenis. Ook heeft u affiniteit met vraagstukken op het terrein van de moderne en contemporaine geschiedenis van volksgezondheid en gezondheidszorg.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling. 

Wat bieden wij 
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 2 jaar. Het gaat om een aanstelling van 36 uur, maar minder uren zijn bespreekbaar. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.842,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC). 

Inlichtingen:
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met dr. T.C. (Timo) Bolt, universitair docent medische geschiedenis, e-mail: t.bolt@erasmusmc.nl.

Solliciteren:
Uw motivatiebrief met curriculum vitae kunt u per e-mail sturen naar: personeel.cl13@erasmusmc.nl onder vermelding van vacaturenummer 14.04.17.TG.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.