Historici.nl

Gepubliceerd op 29-10-2018

Wetenschappelijk medewerker Cultuurgeschiedenis vanaf 1750

Functie
  • Je doet onderzoek in het kader van een onderzoeksproject, gewijd “Historical canons and canonization in Belgium and Hungary: a comparative analysis with a European perspective from the late 18th century to the early 21st century”, dat loopt in samenwerking met de Eötvös Lorand Universiteit (ELTE) in Boedapest. Je focust daarbij op de omgang met het verleden in België tegen de achtergrond van de grote culturele en sociale veranderingen in de jaren 1960 en 1970.
  • Je werkt mee aan het verzorgen van de contacten tussen de Leuvense onderzoeksgroep en de onderzoekers in Boedapest, en aan de organisatie van enkele workshops.
  • Je bent betrokken bij de dagelijkse werking van de onderzoeksgroep.
Profiel
  • Je bent Master in de Geschiedenis, hebt aantoonbare interesse in de Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 en behaalde minstens Onderscheiding voor je Bachelor en je Master.
  • Je hebt vertrouwdheid met historisch onderzoek, een goede kennis van het Engels en minstens een passieve kennis van het Frans, redactionele en organisatorische vaardigheden, en het vermogen om in team te werken.
  • Je bent bereid regelmatig op de Kortrijkse campus van de KU Leuven (KULAK) aanwezig te zijn.
Aanbod

We bieden een voltijdse aanstelling aan van 14 maanden, met ingang van januari 2019. Mogelijk kan de aanstelling vanaf oktober deeltijds en over een langere periode gespreid worden, in combinatie met een deeltijdse aanstelling als praktijkassistent binnen de onderzoeksgroep.

Interesse?
Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Tom Verschaffel, tel.: +32 56 24 61 41, mail: tom.verschaffel@kuleuven.be of prof. dr. Kaat Wils, tel.: +32 16 32 49 71, mail: kaat.wils@kuleuven.be.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 19/11/2018 via onze online sollicitatietoepassing.
Ga naar deze website voor meer informatie.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.